• 6

Zelenski zatražio od Putina da pusti ukrajinske mornare: "Vratite decu roditeljima"

Predsednik je rekao da je spreman na sve da ih vrati kući

  • 6

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski uputio je zahtev predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da vrati ukrajinske mornare uhapšene nakon incidenta u Kerčkom moreuzu prošle godine.

- Želim da se obratim predsedniku Putinu. Svi imamo decu. Vratite decu roditeljima - rekao je ukrajinski lider na ruskom jeziku.

Ukrajinski predsednik takođe je naveo da se Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine nije dogovaralo sa njim u vezi sa notom koju je Rusija uputila o mornarima.

- Saznao sam o našim međunarodnim koracima na internetu - rekao je on na brifingu u Kijevu.

- Govorim o noti koju smo dobili od Rusije o povratku naših mornara i našem odgovoru koji je Ministarstvo spoljnih poslova poslalo. Objašnjavam vam jednostavnim, ne pravnim jezikom, šta se dešava. Ja, predsednik Ukrajine, nisam video naš odgovor na notu Rusije, jer gospodin Klimkin ne smatra za potrebno da razgovara o takvim pitanjima sa predsednikom Ukrajine - precizirao je Zelenski.

Zelenski je rekao da je spreman na sve kako bi vratio ukrajinske mornare iz Rusije.

(Telegraf.rs/Sputnjik)

Komentari

  • Zz

    Da li si ti uputio Zahtev ili Molbu? Sta?

  • Milorad Vujicic

    Ukrajina moze naci mir samo ako pocne razmisljati svojom glavom a ne zapadnom i natovskom.Rusija im nikad nije zeljela zlo alinemoze tolerisati fasizam .

  • Jovan Ktć

    Nadajmo se da će predsednik Putin biti velikodušan, i osloboditi mofnare, kao gest dobre volje, a da Ukrajincima neće više pasti na pamet takva glupa provokacija.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima