Žena u Alabami pobacila nakon što je upucana: Optužili je za ubistvo bebe

Alabama je nedavno donela jedan od najstrožih zakona o pobačaju

  • 1

Žena iz Alabame koja je pobacila nakon što je upucana u stomak optužena je za ubistvo svog nerođenog deteta, javljaju američki mediji.

Ovakva odluka izazvala je oštre reakcije aktivista širom zemlje koji se bore za prava žena na slobodu odlučivanja o vlastitom telu.

Marši Džouns (27) uhapšena je nakon šets meseci pošto je upucana u stomak. U vreme kada je upucana bila je trudna pet meseci. U optužnici koja je podignuta protiv nje stoji kako je "namerno dovela do smrti svog nerođenog deteta jer je inicirala sukob premda je znala da je u petom mesecu trudnoće".

Svađa koja je dovela do tragičnog gubitka dogodila se prošlog decembra u trgovačkom centru koji se nalazi u predgrađu Birmingema, grada u Alabami. Eboni Džemison (23) koja je upucala Džouns oslobođena je optužbi jer je "delovala u samoodbrani kad je povukla okidač pištolja".

Ova odluka dovela je do snažnih osuda aktivistkinja koje se bore protiv zabrane pobačaja te tvrde kako "gubitak trudnoće nije zločin".

Inače, Alabama je nedavno donela jedan od najstrožih zakona o pobačaju u celom SAD. Stoga mnogi ovaj slučaj vide kao novi napad na žene.

Aktivisti se pitaju šta je sledeće - hoće li uskoro doći do hapšenja trudnica koje piju alkohol ili ne vode dovoljno računa o trudnoći.

Pogledajte video: Haos na proslavi NBA titule u Torontu! Centrom odjekivali pucnji

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lol

    28. jun 2019 | 17:30

    U pravu su. I treba hapsiti svaku koja pobaci jer je mogla da vodi računa šta radi. Zna valjda da ne može neodgovorno da se ponaša kao trudnica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA