• 7

Cela porodica otišla u Siriju da se bori za ISIS, među njima i 3 deteta: Sada su svi mrtvi (FOTO)

Iz Turske su prešli u Siriju, pa izdali saopštenje u kojem su dali podršku Islamskoj državi

  • 7

Svi članovi britanske porodice, njih 12, koji su privukli svetsku pažnju kada su otišli u Siriju da se bore na strani Islamske države, sada su mrtvi, preneo je Dejli mejl.

Trojica odraslih sinova Manan porodice poginuli su boreći se za islamsku državu, dok je sedmoro rođaka, uključujući i troje dece između jedne i 11 godina, nastradalo u vazdušnom napadu.

Stariji roditelji Muhamed Manan i njegova žena Minera poginuli su u bivšoj prestonici terorističke grupe iz prirodnih razloga.

Britanska porodica, ISIS

Foto: Bedfordshire Police

Muhamedov sin iz prethodnog braka izjavio je za Dejli mejl da je cela porodica mrtva.

- Gotovo je. Dugo smo pokušavali da saznamo šta se desilo sa njima i sada nam je iz Sirije potvrđeno da su mrtvi. To je tragičan kraj, a mi se sada trudimo da nastavimo sa svojim životima - dodao je on.

Porodica Manan je stigla u Tursku 2015. godine, a odatle su navodno prešli u Siriju. Bili su na porodičnom putu ka Bangladešu. Pošto se nisu vratili u Britaniju, članovi porodice su se zabrinuli i prijavili njihov nestanak.

Dva meseca nakon odlaska u Siriju, porodica je objavila saopštenje u kojem su izneli svoju podršku Islamskoj državi i istakli kako su srećni što se nalaze u zemlji koja je slobodna od korupcije i ugnjetavanja čoveka koji je stvorio zakon i kojim upravlja šerijat.

Britanska porodica, ISIS

Foto: Bedfordshire Police

Međutim, kasnije je Muhamedov sin rekao kako je njegov otac prevaren i molio je porodicu da se vrati kući.

Muhamed Manan (75), koji je patio od dijabetesa i drugih zdravstvenih problema, umro je u gradu Raka. Njegova supruga preminula je u istom mestu od raka.

Njegova dva najmlađa sina, Mohamed Zaid Husein (25) i Mohamed Toufikue Husein (19), umrli su u borbi za Raku protiv američkih snaga koje su zauzele grad u oktobru 2017. godine.

Ostatak porodice potom je pobegao sa drugim džihadistima širom Sirije i završio oko Baguza prošle godine.

Britanska porodica, ISIS

Foto: Bedfordshire Police

Tokom borbe za kontrolu konačnog dela teritorije Islamske države, ubijen je još jedan sin, 31-godišnji Mohamed Abil Kashem Saker. Područje je palo ranije ove godine nakon brutalne bitke, signalizirajući poraz militantnoj grupi.

Preostali članovi porodice Manan poginuli su u vazdušnom napadu dok su pokušavali da pobegnu iz Baguza, među njima je bilo i troje dece uzrasta jedne, pet i 11 godina.

Porodica je pre toga živela u Lutonu, Muhamed Manad bio je poznati član zajednice a vest o njihovoj pogibiji potresla je sve koji su ih znali.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Misko

    Bolje nisu ni zasluzili, ustvari, sta su trazilu to su i dobili.

  • plavi safir

    Da li treba da mi je žao??

  • Sinovac

    E bas sam se nasekirao

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima