Kim prihvatio Trampov poziv: Dvojica lidera zakazala iznenadni susret u demilitarizovanoj zoni

Tramp se nalazi u poseti Južnoj Koreji

  • 4

Severnokorejski lider prihvatio je poziv američkog predsednika da se sretnu na liniji razdvajanja između dve Koreje, mestu koje do sada nije posetio nijedan američki predsednik.

Donald Tramp potvrdio je obraćajući se medijima da će se danas u demilitarizovanoj zoni sresti sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom.

Američki predsednik mu je u petak uputio javnu poruku na Tviteru da dođe makar da se rukuju na granici tokom današnje Trampove posete tom mestu, gde odlazi sa predsednikom Južne Koreje Munom.

Donald Tramp, Mun Džae In, Južna Koreja Foto: Tanjug/AP

Severna Koreja nije do sada objavila nikakav komentar na mogućnost susreta.

Nema dodatnih informacija o tome kako bi taj susret mogao da izgleda i koliko bi mogao da traje.

Tramp i Kim sreli su se do sada dva puta, u Singapuru i Vijetnamu, ali ti susreti nisu doneli očekivani napredak, pre svega po pitanju nuklearnog programa Severne Koreje i ukidanja međunarodnih sankcija toj zemlji.

Donald Tramp nalazi se u poseti Južnoj Koreji neposredno posle samita G20 u Japanu gde je, između ostalog, imao susrete sa predsednicima Rusije i Kine, Vladimirom Putinom i Si Đinpingom.

Tramp je ove susrete ocenio kao uspešne.

(Telegraf.rs/Rts/BBC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA