≫ 

Islamisti ispalili 115 projektila na policijsku stanicu u Francuskoj: "Izađite da vas zapalimo"

Ceo incident je trajao oko pola sata, a oni koji su opsedali stanicu pokušavali su da provale u nju

  • 8

Grupa od 15 mladih ljudi iz Ejra u Francuskoj je napala lokalnu policijsku stanicu, ispaljujući rakete i vatromet uz povike "Alahu Akbar".

Napad se dogodio u petak u dva sata ujutro u policijskoj stanici Val-de-Režil-Luvie, a napadači koji su svi bili maskirani projektile su ispaljivali direktno na policajce.

Prema snimcima CCTV-a u koje su novinari Figaroa videli, dvojica policajca su se sklonili iza štitova koji se koriste za razbijanje demonstracija.

Ceo incident je trajao oko pola sata, a oni koji su opsedali stanicu pokušavali su da provale u nju.

Pucnjava, Francuska, supermarket, policija, Francuska Foto: Tanjug / AP

Policajci su ispalili suzavac, a kasnije su dobili i podršku Brigade za borbu protiv kriminala (BAC) i Odeljenja za javnu bezbednost (DDSP).

U policijskom izveštaju se kaže da mladići ne samo da su vikali "Alahu Akbar", već ih i vređali kao "francuske se**nje". Navodno su rekli: "Izađite da vas spalimo". Kasnije je na licu mesta pronađeno 115 projektila različitih vrsta.

Incident se dogodio samo nekoliko meseci nakon što je 34-godišnji muškarac u Bordou upao u policijsku stanicu noseći traku sa islamističkom porukom i pretio smrću službenicima u ime Alaha. Nijedan policajac nije povređen, ali policija je bila primorana da ga onesposobi tejzerom.

Džihadisti su u više navrata napadali policajce u Francuskoj, a Islamska država preuzela je odgovornost za ubistvo 42-godišnjeg policijskog komesara Žan-Baptista Salvainga i njegove supruge 2016. godine.

Larosi Abala je izbo nesrećni par u njihovoj kući. Abala (25) je takođe je osuđen za ranije terorističke prekršaje.

(Telegraf.rs/Kurir.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RICINUS

    2. jul 2019 | 14:00

    Prešli su kritičnu masu, osećaju se jakim i traže da Francuske da postane još jedna arapska zemlja sa šerijatskim zakonima...

  • Zvezdan

    2. jul 2019 | 13:57

    Krenulo je francuzi

  • Nebeska pravda

    2. jul 2019 | 14:15

    Tako će proći svi bivši kolonizatori i ovi svetski policajci SAD. Ničija nije do zore gorela.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA