Tamnoputi pacijent uhapšen u dvorištu bolnice: Policija mu skinula infuziju, mislili da krade aparat

Mladić tvrdi da su ga uhapsili jer ga je pripadnik obezbeđenja optužio za krađu aparata, dok iz policije kažu da se nedolično ponašao

  • 1
Šekil Djuks, hapšenje Prinstscreen: Facebook/Shaquille Dukes

Policija je uhapsila pacijenta crne boje kože dok se šetao u dvorištu bolnice sa aparatom za intravenoznu terapiju, pošto ga je prethodno pripadnik bolničkog obezbeđenja, belac, optužio da je ukrao taj aparat, kako bi ga kasnije prodao preko interneta, javlja "Independent".

Video zapis hapšenja ubrzo je postao viralan, izazvavši šok  i nevericu širom društvenih mreža.

LEČIO SE ZBOG UPALE PLUĆA

Šekil Djuks (24) je na Fejsbuku pored snimka napisao kako se lečio u bolnici "FHN Memorial" u Friportu u Ilinoisu zbog jake upale pluća i da je imao dozvolu medicinskog osoblja za šetnju po dvorištu bolnice.

Policija mu je, kaže, bez odobrenja lekara uklonila infuziju.

- Ovo je uistinu jedan od najpoznatijih rasističkih gradova u Americi. Bio sam u bolnici zbog teške upale pluća, a lekari su mi dozvolili šetnju po dvorištu bolnice. Za vreme jedne takve šetnje, zaustavio me je pripadnik obezbeđenja koji je bio rasistički nastrojen i optužio me je da pokušavam da napustim bolnicu kako bih prodao intravenoznu opremu na "ibeju" - napisao je Šekil Djuks.

- Član obezbeđenja je ubrzo pozvao policiju, te me je policajac džef Zalaznik, sa značkom broj 116, uhapsio zbog pokušaja krađe opreme koja je očigledno bila pričvršćena za moju ruku. Prvo je priveo mog brata, a onda i mene. Policija je na pločniku uklonila moju infuziju, bez dozvole lekara - dodao je.

Djuks također tvrdi da su mu policijski službenici uzeli inhalator.

- Dok su me vozili, dobijao sam napade astme. Skoro čitava četiri minuta sam molio policajce da mi vrate inhalator. Vratili su mi ga tek kada sam počeo da gubim svest - rekao je Djuks.

POLICIJA: UHAPŠENI SU ZBOG NEPRISTOJNOG PONAŠANJA

Iz policije, pak, rekli su da su Šekil i njegov brat privedeni zbog nepristojnog ponašanja i remećenja javnog reda i mira.

- Braća Djuks optužena su za remećenje javnog reda i mira, a ne za pokušaj krađe - izjavio je poručnik Endrju Šreder i dodao da su uhapšeni zbog svog ponašanja.

- Da su bili pristojni prrema pripadniku obezbeđenja, zaposleni u bolnici nas ne bi ni pozvao - dodao je policajac.

Braća Djuks podnela su zvaničnu tužbu protiv grada.

- Neću samo da sedim miran i da pustim da prođe nekažnjeno ovakvo nezakonito ponašanje - zaključio je Šekil Djuks.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA