Iran ozbiljno zapretio vojsci SAD: Imamo "jedinstveno tajno oružje", jedan pogrešan korak i nema vas

Borbeno snagu Irana ne teba testirati, a prvi njihov pogrešan korak mogao bi da bude poslednji, upozorava visoki iranski vojni zvaničnik

  • 13

Komandant Vazdušnih snaga odbrane Irana Alireza Sabahifard upozorio je Sjedinjene Američke Države da Islamska Republika poseduje arsenal "jedinstvenog tajnog oružja" koje bi moglo da u potpunosti unište američke vojne snage ukoliko načine "pogrešne korake".

- Naša  dejstva i jedinstveno tajno oružje zaustavili su agresiju neprijatelja 200 kilometara od iranskih granica u Hormuškom moreuzu - rekao je Sabahifard, a prenose iranski mediji.

Ostaje nejasno na koju konkretno vrstu oružja misli komnadant iranske avijacije.

Upozorenje Sabahifarda stiglo je dan nakon što je izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac izjavio da se njegova zemlja priprema za potencijalno vojno učešće ukoliko eskaliraju tenzije na relaciji SAD - Iran, koje su kulminirale obaranjem američke bespilotne letelice od strane iranske vojske.

- Borbenu spremnost Irana ne treba testirati, a njihova prva greška će ujedno biti i njihova poslednja - rekao je Sabahifard i dodao da neprijatelji žele da nametne Iranu njihova pravila.

- Neprijatelj zvecka oružjem kroz svoje vojno prisustvo u Persijskom zalivu, vrši maksimalni pritisak i želi da nametne svoje zlokobne namere na odlučno rešenje iranske nacije. S jedne strane, neprijatelj govori o tome kako će nas napasti, a sa druge strane pojačava sankcije. To pokazuje da nisu sigurni u sebe - zaključio je Alireza Sabahifard.

(Telegraf.rs/Israel Hayom)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kokanidja

    4. jul 2019 | 11:59

    Eto kako to funkcionise da su Srbi bili pametni da su se na vreme dohvatili nuklearnog oruzija i iskoristili otpad koji su ovi bacali na nas znate kad bi nam otimali Kosovo??? Nikada. Pamet u glavu Srbijo zastitimo se,tudje necemo nase ne damo!

  • Kica

    4. jul 2019 | 11:39

    Tako treba. Svaka cast!!!

  • Aca

    4. jul 2019 | 11:44

    Bravo za svaka cast vi ste nam sad prijatelji neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelji zivi bili!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA