• 4

Ruskinja čupala ljudima nokte i tvrdila da ih leči od raka: Debelo je naplaćivala brutalni tretman

Čak pet godina je radila kao pedikir i držala seminare ne samo u Rusiji nego i u inostranstvu

  • 4

Elena Džik, pedikir iz okoline Moskve, uhapšena je u ponedeljak nakon što je otkriveno da je ljudima bukvalno čupala nokte na nogama, tvrdeći da su oni loši i da im ne trebaju.

Pod lažnim imenom lejdi Kogotok, ona je na društvenim mrežama postavljala fotografije i snimke "jedinstvenog" pedikira. Ljudi su joj plaćali veliki novac kako bi im svojoj metodom uklonila razne bolesti noktiju.

Pedikirka

Foto: VK

Elenina filozofija bila je da nokti nisu potrebni ljudima, pa da su čak i štetni. Ona je verovala da nokat ne dozvoljava koži da diše, a bakterije se razmnožavaju ispod njega, uzrokujući dijabetes, pa čak i rak.

Na svojim seminarima je uveravala ljude da su nokti opasni pa im je u nehigijenskim uslovima čupala nokte. Jedna njena žrtva je nakon postupka dobila visoku temperaturu.

Čak dve nedelje Elena joj je govorila da ne treba da ide kod lekara. Međutim, nakon što se onesviestila, otišla je u bolnicu. Na pitanje kako je danima podnosila bol, devojka je rekla da joj je Elena dala velike količine leka protiv bolova.

Pedikirka

Foto: VK

Na kraju se ispostavilo da Elena nema odgovarajuću školu i da je običan prevarant.

Šta Ruskinja zapravo radi u javnost je izašlo prošle godine. Pre toga je čak pet godina radila kao pedikir i držala je seminare ne samo u Rusiji nego i u inostranstvu.

Na društvenim mrežama postoji grupa devojaka koje su opisivale njene brutalne metode, postavljanjem jezivih fotografija i snimaka. Međutim, Elena je imala i grupu žena koje su branile njenu metodu i promovisale je.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Tamara

    Kad je neko bolestan svima veruju i poslednju nadu hoce da iskoriste.

  • RICINUS

    Pa dali je imala ispeha u izlečenju kancera

  • Ja

    Ne je luda ona,vec ovi sto dozvole da im cupa nokte....

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima