Majka (23) na sudu zbog smrti dve ćerkice: Ponašala se kao da je "izgubila zlatnu ribicu"

Samo dan posle smrti starije ćerke Leksi (3) majka je prihvatila 41 zahtev za prijateljstvo na aplikaciji za izlaske

  • 0
Louise Porton ubila svoju decu Foto: Facebook

U Birmingemu u Engleskoj je u toku suđenje majci za smrt dve ćerkice, Leksi Drejper (3) i Skarlet Von (1,5). Majka se, u danima posle smrti ćerki, ponašala "kao da je izgubila zlatnu ribicu", odnosno kao da je nije bilo briga, čulo se na sudu, piše Mirror.

Luiz Porton (23) je na suđenju izjavila da je ne zanima šta će se desiti sa stvarima njene dve ćerke.

One su preminule od "namerne opstrukcije disajnih organa" i za to je odgovorna Luiz Porton, navodi tužilaštvo. Portonova negira da je ubila svoje dvoje dece.

Starija ćerka, Leksi je preminula 15. januara 2018. godine u domu svoje majke. Njena sestrica Skarlet umrla je dve nedelje kasnije, 1. februara.

Louise Porton ubila svoju decu Skarlet (1,5) i Leksi (3), Foto: Facebook

"UVEK ME LAŽEŠ"

Detektivka Džuli Timerik svedočila je danas o sms porukama koje je optužena razmenjivala sa svojom sestrom Karen. Govorile su o tome da Luiz ostavlja decu samu da bi imala seks sa muškarcem u kombiju. "I tako ćeš samo da ih ostavljaš da bi išla da se *ebe*?", pitala je jednom Karen. "To je bilo samo jednom", odgovorila je Luiz. "Znam da je pogrešno, pa sam ga zato i odbila sinoć". "Verovatno si ih ostavljala više puta. Uvek me lažeš", odgovorila joj je sestra. "Tvoja deca uvek moraju da budu na prvom mestu", kasnije joj je poručila Karen.

Kako se čulo na sudu, deca su majci smetala da radi ono što hoće, kada to hoće i s kim hoće.

Louise Porton ubila svoju decu Majka Luiz Porton, Foto: Facebook

Luiz Porton je 2. januara 2018. godine sestri Karen rekla da misli da je Leksi doživela napad. Nešto pre 23 časa, ona je pozvala hitnu službu da otkaže ambulantno vozilo jer ima prevoz do bolnice. Samo nekoliko minuta kasnije, na putu ka bolnici, ova majka je razmenjivala poruke s nekim vezano za fotografije seksualne prirode i o tome koliko je novca "u igri".

Leksi je odvedena u bolnicu 2. i 4. januara zbog očiglednih problema sa disanjem. Doktori su smatrali da ima infekciju pluća i prepisali su antibiotike. Hitna pomoć je 15. januara zatekla Leksi mrtvu u stanu.

Louise Porton ubila svoju decu Lekari ukazuju na smrt zbog problema sa disanjem, Foto: Facebook

Otkriveno je da je majka na telefonu pretraživala "koliko treba telu da se ohladi do ramena".

RAZMIŠLJALA O MOMCIMA

Samo dan posle Leksine smrti majka je na aplikaciji za izlaske prihvatila 41 zahtev za prijateljstvo.

Prema rečima svedoka, kada su upitali majku šta želi da se uradi sa stvarima koje su pripadale njenim ćerkama, ona je "zevnula i rekla da joj je svejedno". "Majka nije pokazivala emocije i izgledala je kao da je izgubila zlatnu ribicu". Prema rečima svedoka, nemoguće je opisati optuženu kao "rezervisanu", jer je "veoma teška za opisivanje".

- I dalje ne znam od čega su moje ćerke preminule ni šta je izazvalo njihovu smrt - rekla je Luiz Porton.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA