Srpska banda krade kartice po Nemačkoj, pa podiže pare na bankomatu

Kako je policija saopštila, žrtve su oštetili za petocifreni iznos

  • 2

Nemačka policija uhapsila je Srbina (29) zbog sumnje da je kao vođa bande krao debitne kartice, a onda sa njima podizao novac sa bankomata. On se trenutno nalazi u pritvoru u Dortmundu, dok policija traga za Srpkinjom (32), takođe osumnjičenom za isti zločin.

Kako je saopštila nemačka policija, banda je izvela najmanje 11 pljački. Oni su krali debitne kartice od bespomoćnih starijih sugrađana, a onda sa njima podizali određene svote novca sa bankomata. Do šifri su dolazili špijuniranjem ili su ih žrtve imale sa sobom.

Krivična dela su počinjena u periodu od aprila 2018. do danas u Dortmundu (8), Esenu (2) i Hildenu (1). Kako je policija saopštila, žrtve su oštetili za petocifreni iznos.

Opsežna istraga dovela je do hapšenja lidera bande, 29-godišnjeg Srbina. On se trenutno nalazi u pritvoru. Srpkinja (32), za koju se sumnja da je učestvovala u istim delima, nalazi se u bekstvu, a policija veruje da je već napustila Nemačku.

U toku je istraga o ovim i drugim saučesnicima.

Policija je upozorila građane da ne nose šifre sa sobom.

- Obratite pažnju na sumnjive osobe na bankomatima i zaštitite unos PIN-a od neželjenih pogleda - kaže se na kraju saopštenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    8. jul 2019 | 14:04

    Kartice u evropi i sve ostalo kradu svi a ne samo srbi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA