≫ 

Roker krenuo putem kojim je prošao komičar: Ukrajinski muzičar će se kandidovati za parlament

Svjatoslav Vakarčuk (44) je frontmen benda "Okean Elzy"

  • 1
Sviatoslav Vakarchuk Foto: Profimedia

Na bini, u crnoj majici, tokom nastupa, ukrajinski roker Svjatoslav Vakarčuk (44) obratio se u jednom trenutku obožavaocima, pitajući ih da li su siti toga kako se upravlja njihovom zemljom, prenosi Rojters.

- Koliko nas želi pravu promenu? Koliko nas je umorno od stare politike? - izvikivao je dignuvši mikrofon visoko u vazduh, dok je masa odobravala.

KANDIDAT NA PARLAMENTARNIM IZBORIMA

Frontmen grupe "Okean Elzy" izložio je svoje planove da se kandiduje na parlamentarnim izborima 21. jula. Vakarčuk želi da iskoristi rastuće anti-establišment raspoloženje u Ukrajini - isto ono koje je u aprilu na vlast dovelo komičara Vladimira Zelenskog. Pevač je u maju osnovao sopstvenu stranku - Glas. Kao i Zelenski, sebe vidi kao nešto potpuno drugačije od tradicionalne politike, neprijatelja korupcije i niskih životnih standarda.

Nedavna anketa pokazala je da bi Vakarčuk mogao da bude visoko plasiran, kao treći, što bi ga činilo potencijalnim koalicionim partnerom, ukoliko Zelenski ne osvoji većinu.

ZELENSKI I VAKARČUK ZAJEDNO?

Obe strane za sada govore da je rano govoriti o savezu, ali postoje zajednički imenitelji. Obojica imaju neformalni stil i prisutni su na društvenim mrežama, Zelenski objavljuje na Instagramu svoje treninge, dok Vakarčuk šeruje joga poze i hvališe se trbušnjacima. Obojica su uspeli da izbegnu kvalifikacije, da li pripadaju desnici, levici ili centru i skoro da i nemaju političkog "tereta". Obojica žele da Ukrajinu pobedu put Zapada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    10. jul 2019 | 12:31

    Jadna li je ta drzava jos drvosece i lovci da se kandiduju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA