Sestra kontroverznog princa naredila telohranitelju da prebije radnika: "Ubij to pseto"

Ona je optužena da je naredila svom telohranitelju da pretuče radnika Ašrafa Eida nakon što je viđen kako fotografiše njen dom u septembru 2016. godine

  • 7

Dok se o princu Saudijske Arabije često piše kao o moćniku koji je spreman sve, a sumnja se i da je naredio ubistvo novinara Džamala Kašogija, o njegovoj sestri princezi se malo zna. Međutim, ni njoj skandali nisu strani, a pre nekoliko godina došla je u centar javnosti kada se pojavila vest da je naredila svom telohranitelju da prebije jednog radnika i da ga natera da joj ljubi stopala. Slučaj je završio na suđenju, a ona je negirala da se ovo desilo.

Princeza Hasa bin Salman, sestra prestolonasledika Mohameda bin Salmana i ćerka kralja Saudijske Arabije, Salmana, negirala je da je naredila telohranitelju da prebije dekoratera u njenom luksuznom apartmanu u Parizu.

Saudijski kralj Salman, kralj Salman, Saudijska Arabija Princezin otac je saudijski kralj Salman Foto: Tanjug/AP

Ona je optužena da je naredila svom telohranitelju Rani Saidiu, koji je takođe optužen, da pretuče radnika Ašrafa Eida nakon što je viđen kako fotografiše njen dom u septembru 2016. godine.

Eid, koji je radio u luksuznom stambenom bloku, pozvan je da popravi oštećeni bazen, a istražiteljima je rekao da su mu fotografije snimljene telefonom potrebne kako bi obavio posao.

Princeza, koja nije bila prisutna na suđenju, navodno je sumnjala da je radnik planirao da proda fotografije njenog apartmana u luksuznoj aveniji, koja je dugo bila omiljena destinacija za strane milionere u zapadnom Parizu.

Dekorater Eid, koji takođe nije bio prisutan na sudu, rekao je kako su ga vezali i primorali da princezi poljubi stopala. On je dodao kako je pretučen i oduzet mu je alat u iskušenju koje je trajalo nekoliko sati.

U izjavi koju je dao za jedan francuski magazin ispričao je kako je princeza vikala da ga ubiju.

Emmanuel Moyne Emanuel Mojne advokat princeze Saudijske Arabije Emanuel Mojne, princezin advokat, na saslušanju u Parizu Foto: Tanjug/AP

- Ubij to pseto, ne zaslužuje da živi - navodno je princeza rekla tokom incidenta.

Telohranitelj Saidi, koji prati princezu na putovanjima po Evropi i SAD, bio je jedini prisutan na prvom saslušanju, okružen svojom porodicom.

- Čuo sam da princeza plače i doziva pomoć, a onda sam ga video kako drži telefon. Zgrabio sam ga i oborio, nisam znao koja je bila njegova namera. Za 12 godina posla, video sam slične stvari. Arapi žele da imaju fotografije, a princeza im je veoma važna - rekao je telohranitelj na saslušanju.

Princeza je optužena za saučesništvo u oružanom nasilju, saučesništvo u držanju nekoga protiv njihove volje i krađu.

Yassine Bouzrou Jasine Bouzrou advokat princezinog telohranitelja Jasine Bouzrou, advokat princezinog telohranitelja Foto: Tanjug/AP

Za njeno hapšenje izdata je poternica u Francuskoj u decembru 2017. godine. Za sada nije poznato gde se ona nalazi.

O princezi Hasi se malo toga zna. Veruje se da ima oko 40-ak godina, a državni mediji u Saudijskoj Arabiji je hvale zbog humanitarnog rada i kampanje za ženska prava.

Njene fotografije možete da pogledate ovde.

Sa druge strane, njen brat, prestolonaslednik, često je na naslovnicama medija. Princ Mohamed podgrejao je nade u velike društvene i ekonomske reforme kada je postao krunski princ 2017. godine. Međutim, njegova reputacija narušena je nakon ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija u konzulatu u Istanbulu prošle godine.

mohamed bin salman, saudijska arabija, princ, Princ Mohamed važi za kontroverznu ličnost Foto: Tanjug/AP

Prema nekim izvorima, navodno je princ naredio njegovo ubistvo. On se takođe smatra pokretačkom snagom saudijske vojne intervencije u Jemenu.

Agnes Calamard, specijalni izvestilac UN-a za vansudska pogubljenja, objavila je prošlog meseca "verodostojne dokaze" koji povezuju princa s ubistvom Kašogija, koji je zadavljen i raskomadan u konzulatu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA