≫ 

Supstanca klase "A" nađena u apartmanu gde je orgijao šeik: Bogati otac slomljen posle smrti sinova

Mladi šeik Halid umro je prošle nedelje u Londonu

  • 2
Sheikh Khalid bin Sultan Al Qasimi, Seik kalid Bin sultan al Kasimi Foto: Profimedia

Emir od Šardžaha stajao je nad telom svog preminulog sina zajedno sa još 20.000 ljudi u džamiji. Pored njega, lidera Ujedinjenih Arapskih Emirata, stajali su ostali vladari ove zemlje, a saučešće su mu uputili i kralj Saudijske Arabije Salman, sultan Kabus od Omana, šeik Sabah al Džaber, emir Kuvajta, kralj Hamad iz Bahreina i kKralj Jordana Abdulah.

U prošli utorak, šeik Dr Sultan bin Muhamed al Kasimi trebalo je da proslavi 80. rođendan. Umesto toga, saopštio je da je njegov sin nađen mrtav u penthausu u Londonu koji gleda na Hajd park. Šeik Halid bin Sultan al Kasimi imao je samo 39 godina.

U skladu sa islamskim običajima, njegovo telo je odmah prevezeno u Šardžah, a sahrana je održana narednog dana.

Zbog iznenadne smrti, šeik Halid je dospeo u centar pažnje, ali je u žižu javnosti dospela i cela porodica koju prate tragedije.

Šeik Halid, koji se prvobitno školovao za arhitektu, išao je protiv volje svoje porodice. Odlučio je da svoju karijeru zameni i oprobao se u svetu mode.

Njegova linija "Kasimi", prikazivana je na nedeljama mode u Londonu i Parizu, a bila je omiljeni i među poznatim ličnostima, Lejdi Gagom i Šeril Kol.

U poslednje vreme više se fokusirao na mušku liniju, a njegova poslednja kolekcija inspirisana je "političkim tenzijama na Bliskom istoku". Odeća je sa vojničkim motivima.

Šeik, bahanalije Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

I dok se njegova porodica vremenom pomirila sa njegovom karijerom, šeikov privatni život je sada predmet istrage Skotland jarda.

Kako su preneli britanski mediji, supstanca "klase A" nađena je u apartmanu u kom su se događale orgije. Samo nekoliko sati kasnije šeik je umro. Takođe, od tada neprestano isplivavaju nove informacije, da je šeik voleo lude žurke, da je oko sebe okupljao lepe žene i prostitutke, da je uzimao zabranjene opijate.

Iako niko zasad nije uhapšen, detektivi njegovu smrt opisuju kao "neobjašnjenu".

Obdukcija je izvršena, a toksikološki nalazi će pokazati šta je sve mladi šeik imao u svom organizmu u trenutku smrti.

Za njegovog oca, šeika Sultana, ovaj proces biće užasno poznat.

Pre 20 godina, njegov drugi sin takođe je iznenada preminuo. Droga, preciznije heroin, bila je upetljana. Mladi šeik Mohamed (24) predozirao se u porodičnoj vili, takođe u Britaniji.

Mediji opisuju braću kao momke koji nisu znali gde pripadaju.

- Uvek sam sebe posmatrao kao autsajdera gde god da sam. Previše sam "zapad" da bih se uklopio na Bliskom istoku, previše sam "istok" da bih se uklopio na Zapadu - rekao je jednom prilikom šeik Halid.

Ujedinjeni Arapski Emirati Foto: Pixabay.com

Velika Britanija inače je veoma povezana sa porodicom Al Kasimi.

U vreme kada je šeik Sultan preuzeo tron u Šardžahu 1972, treća najveća država u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, imao je 32 godine i zavidno englesko obrazovanje.

Prvo je pohađao privatnu englesku školu u Zalivu, potom je doktorirao istoriju na Univerzitetu Ekseter, a onda i političku geografiju na Daramu. Tom univerzitetu donirao je kasnije preko dva miliona evra za nove objekte.

Želeći da i njegova deca imaju benefite engleske škole, 1989. je kupio imanje u blizini Ist Grinstida, a koliko je "dobar" sa Britancima govori i podatak da rado odigra partiju pola sa prinčevima Čarlsom, Vilijamom i Harijem.

Sa prvom ženom imao je ćerku i sina - šeika Mohameda. Sa drugom ženom imao je sina šeika Halida i ima još tri ćerke.

Pogledajte video: Ortački pozdrav Putina i saudijskog princa

(N. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA