Dobili smo snimak sa plaže iz Grčke koju je sinoć poharao uragan: Kao da se ništa nije desilo VIDEO

U nekim mestima situacija je dramatičnija, ali turisti koji su trenutno na letovanju kažu da će do večeras sve izgledati kao da nevremena nije ni bilo

  • 4
Pefkohori, Halkidiki, nevreme, Grčka Foto: Privatna arhiva, Facebook/Ivana Stanojevic

Halkidiki, omiljeno grčko poluostrvo među srpskim turistima sinoć je pogodilo snažno nevreme, u kojem je poginulo sedmoro osoba, među kojima dvoje dece. Sudeći prema fotografijama koje se dele na društvenim mrežama, nevreme nije zaobišlo ni mesto Pefkohori na Kasandri. Snažan vetar nosio je ležaljke i suncobrane na plažama, oborio drveće, razlupao automobile. U nekim mestima situacija je dramatičnija, ali turisti koji su trenutno na letovanju kažu da će do večeras sve izgledati kao da nevremena nije ni bilo. Da se situacija već stabilizovala, pokazuje najnoviji snimak iz mesta Kriopigi, koji je udaljen oko 15 kilometara od Pefkohorija.

Video je snimljen tačno u 15:04 sati po grčkom vremenu, a na njemu se vidi kako je danas sunčano i mirno, bez ikakvih tragova sinoćnjeg nevremena.

Turisti mirno šetaju i spremaju se za plažu, drveće se izdiže iznad turističnog mesta, nema ni malo vetra.

Današnja situacija je potpuno drugačija od one koja je sinoć bila na prva dva prsta Halkidikija.

Halkidiki, nevreme, Grčka Foto: Privatna arhiva

Da podsetimo, na Halkidikiju je proglašeno vanredno stanje, a prema poslednjim informacijama, u Pefkohoriju nema struje, vode ni interneta. Većina puteva na poluostrvu je zatvorena, a nadležni sve rade kako bi se situacija što pre vratila u normalu.

Kako kažu turisti koji su trenutno u Pefkohoriju, kiša je prestala i očekuje se da struju dobiju u narednih nekoliko sati.

Halkidiki, nevreme, Grčka Foto: Privatna arhiva

Na fotografijama iz Pefkohorija vide se polomljene stolice i stolovi, polupani tanjiri, haos na plažama nakon nevremena.

Halkidiki, nevreme, Grčka Foto: Privatna arhiva

Sudeći prema komentarima sa Fejsbuk grupe "Live from Greece" u Pefkohoriju je trenutno mirnije nego noćas. Vetar još uvek duva po malo, oblačno je, a temperatura je oko 20 stepeni.

Neki kažu da nevreme od sinoć ne može da se poredi sa nevremenima od prošle i pretprošle godine.

Halkidiki, nevreme, Grčka Foto: Privatna arhiva

Ono što je važno jeste da među turistima nema panike, a neki smatraju da će do večeras sve izgledati kao da nevremena nije ni bilo.

Situaciju iz munuta u minut možete da pratite ovde.

VIDEO: U Grčkoj stanje kao u horor filmu: Kiša, oluja nosi sve pred sobom, mrak...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA