≫ 

Kako su poginuli Rumunka i njen sin (8) na Halkidikiju: "Vetar je na tavernu bacio tezgu i kiosk"

Vetrovi su bili toliko jaki da su podizali kioske i tezge po ulicama

  • 6
Halkidiki, Grcka, nevreme Foto: Tanjug/AP

U katastrofalnom nevremenu na poluostrvu Halkidiki u Grčkoj poginulo je sedmoro turista. Prema prvim informacijama, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije. Strahuje se da je broj žrtava veći.

Kako tvrde očevici, vetrovi su bili toliko jaki da su podizali kioske i tezge po ulicama. 

Među povređenima u taverni našla se i novinarka koja je iznela šokantno svedočenje o tome kako su poginuli Rumunka (54) i njen sin (8), dvoje od ukupno šestoro žrtava.

- Uopšte nismo shvatali šta se dešava. Trčali smo, svako je pomogao i izvlačio koga je mogao, a imali smo desetak povređenih. Nažalost, ženu i njenog sina nismo uspeli da izvučemo - rekla je.

Ona navodi i da su vetrovi bili toliko jaki da su na tavernu sletali čitavi kiosci i tezge, ispod kojih je ostala zarobljena nesrećna turistkinja sa detetom.

Majka i sin su sedeli u taverni na plaži koja se nalazila pod tendom. Jak Vetar je povukao krov koji je pao direktno na ženu. Njen sin je brzo reagovao i pokušao da je spasi, a dok je trčao da je izvuče vetar ga je podigao visoko u vazduh i bacio svom snagom na već razbijeno staklo na podu.

Jedna devojčica iz Srbije povređena je u stravičnom nevremenu koje je pogodilo Halkidiki u Grčkoj. Ona je prebačena u bolnicu Genimates. Pored nje, povređeno je još 6 Srba, koji su svi primljeni u bolnicu u Nea Mudanja.

U tu bolnicu primljeno je još 80 turista drugih nacionalnosti

Kako piše grčki sajt protothema.gr, petoro dece primljeno je u tu bolnicu. Četiri devojčice i jedan dečak uzrasta od 3,5 do 13 godina. Svi su Grci, osim jedne devojčice iz Srbije koju je u glavu udario predmet.

Na Halkidikiju trenutno nema struje, interneta, ni vode.

Kako prenosi "Euronews", strahuje se da ima još četvoro mrtvih nakon što su snažni vetra i oluja pogodili sever Grčke. Jedan turista je poginuo kada je vetar oduvao prikolicu u Halkidiju, potvrdila je obalska straža.

Muškarac i žena, takođe stranci povređeni su u istom incidentu. U drugom delovima regiona vatrogasci su potvrdili da sumnjaju da je jedna osoba stradala kada se srušio krov lokalnog restorana u Nea Plagii, a još dvoje nakon što se drvo srušilo u blizini jednog hotela.

U oluji za koju pojedini navode da je najveća u proteklih nekoliko decenija, vodena bujica nosila je drveće, a u moru se mogu videti suncobrani i ležaljke iz barova na plaži dok je u Potidei došlo i do manjeg uragana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA