≫ 

Evo do kada će na Halkidikiju turisti biti bez struje, vode i interneta

Na poluostrvu je proglašeno vanredno stanje

  • 1
Halkidiki, Grcka, nevreme Foto: Tanjug/AP

Među poginulima na Halkidikiju nema srpskih državljana, potvrdio je Konzulat Srbije u Solunu za Telegraf. Iz konzulata dodaju da ipak ima povređenih državljana i to najviše iz dela Nea Kalikratije i Nea Mudanje.

Kako kažu iz Konzulata za naš portal, u snažnom nevremenu stradale su trafo-stanice, a radovi na sanaciji su u toku.

Očekuje se da će večeras do 21 sat građani dobiti internet i fiksnu telefoniju.

Iz Konzulata su potvrdili da niko od srpskih turista nije za sada kontaktirao konzulat, ali da to za sada ne znači ništa, jer su internet i telefonske veze u prekidu.

Na Halkidikiju je uvedeno vanredno stanje koje će trajati do večeras, a situacija se polako vraća u normalu.

PEFKOHORI BEZ STRUJE VODE I INTERNETA

Sudeći prema fotografijama koje se dele na društvenim mrežama, nevreme nije zaobišlo ni mesto Pefkohori na Kasandri.

Halkidiki, nevreme, Grčka Foto: Privatna arhiva

Snažan vetar nosio je ležaljke i suncobrane na plažama, oborio drveće, razlupao automobile. U nekim mestima situacija je dramatičnija, ali turisti koji su trenutno na letovanju kažu da će do večeras sve izgledati kao da nevremena nije ni bilo.

NA UDARU NAJVIŠE STRADAO LUKSUZNI PORTO KARAS, HOTEL DEMOLIRAN

Na snimcima koji su objavljeni na Fejsbuku iz Porto Karasa vidi se porišeno drveće i demoliran hotelski inventar.

Oluja je sinoć oko 21.30 sati demolirala hotel u Porto Karasu u kom su se nalazili i turisti iz Srbije. Olujni vetar sa kišom lomio je vrata i prozore, a slično je bilo svuda u tom kompleksu.

U nevremenu je poginulo sedmoro turista, prema prvim informacijama, poginulo je dvoje starijih turista iz Češke, žena i osmogodišnji dečak iz Rumunije, muškarac i dečak iz Rusije. Strahuje se da je broj žrtava veći.

Kako tvrde očevici, vetrovi su bili toliko jaki da su podizali kioske i tezge po ulicama. 

Među povređenima u taverni našla se i novinarka koja je iznela šokantno svedočenje o tome kako su poginuli Rumunka (54) i njen sin (8), dvoje od ukupno šestoro žrtava.

Sudeći prema fotografijama koje se dele na društvenim mrežama, nevreme nije zaobišlo ni mesto Pefkohori na Kasandri. Snažan vetar nosio je ležaljke i suncobrane na plažama, oborio drveće, razlupao automobile. U nekim mestima situacija je dramatičnija, ali turisti koji su trenutno na letovanju kažu da će do večeras sve izgledati kao da nevremena nije ni bilo.

Jedna devojčica iz Srbije povređena je u stravičnom nevremenu koje je pogodilo Halkidiki u Grčkoj. Ona je prebačena u bolnicu Genimates. Pored nje, povređeno je još 6 Srba, koji su svi primljeni u bolnicu u Nea Mudanja. Jedna državljanka povređena u Solunu. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA