≫ 

Devojčica za kojom je tragala cela Kina nađena mrtva: Nestanak obavijen velom tajne

Devojčica je nestala još 7. jula

  • 1
nestala kineska devojcica  Zhang Zixin Foto: Policija Xiangshan

Kineske vlasti objavile su da su u nedelju u Istočnom kineskom moru pronašle beživotno telo devetogodišnje devojčice za kojom je tragala cela Kina, piše CNN.

Lokalna policija područja Zedžijang potvrdila je da se nestala devojčica Zang Zinksin utopila u vodama pokraj okruga Ksiangšang. Dodala je kako na njenom telu nije bilo vidljivih zankova nasilja, ali da smatra kako njena smrt nije posledica nesreće, prenosi "Index.hr".

Devojčica sa naočarima i kosom svezanom u rep, poslednji put viđena je u večernjim satima 7. jula. Nadzorne kamere snimile su nju i dve odrasle osobe, koje su unajmile sobu u njenoj kući u okrugu Čunan, kako u 19.20 sati prolaze putem udaljenim od njene kuće oko 150 kilometara.

Tri sata kasnije, druga nadzorna kamera snimila je dve spomenute punoletne osobe, ali sa njima više nije bilo devojčice.

Muškarac i žena, oboje iz južne provincije Guangdong, kasnije su počinili samoubistvo, odnosno utopili se u obližnjem jezeru.

nestala kineska devojcica  Zhang Zixin Foto: Policija Xiangshan

Otac devojčice rekao je da su podstanari prevarili njegove starije roditelje koji su zapravo bili staratelji male Ziksin, i dok je on bio na poslu, nagovorili ih da im dopuste da odvedu devojčicu na jedan događaj.

Zang Jun je ispričao kako su muškarac, identifikovan kao Liang Dengua, i žena, identifikovana samo prezimenom Ksi, 3. jula najavili kako bi želeli da odvedu Ziksin na jedno venčanje gde bi ona pomagala u ceremoniji i nosila cveće. Otac nije dao dozvolu, ali Linag i Ksi su ipak sledećeg jutra odveli devojčicu.

Tokom sledeća tri dana, otac je stupio u kontakt sa podstanarima preko kineske društvene mreže, a oni su mu rekli da ne brine i obećali da će dovestu devojčicu kući do 6. jula.

U nedelju, 7. jula, stvari su postale jako sumnjive. Liang nije želeo da otac svojim autom pokupi devojčicu, ali je prihvatio njegovu pinudu da plati taksi kako bi njima svi došli kući. No nakon toga, Liang mu se više nije javljao i isključio je telefon.

Zang Jun prijavio je nestanak svoje ćerke u ponedeljak ujutru, a nakon što je policija pronašla tela Linaga i Ksi pokrenuta je nacionalna potraga.

Ubrzo nakon misterioznog nestanka devojčice lokalni mediji izašli su sa uznemirujućim informacijama o podstanarima, ali i ocu devojčice. Saznalo se da je Liang imao problema sa psihičkim zdravljem i da je Ksi bila u dugovima.

Otac devojčice i njena majka zvanično su u ponedeljak zatražili razvod braka, kada je Ziksin već bila nestala, a majka skoro tri godine nije videla svoju ćerku te je za tragičan razvoj događaja saznala tek prošle srede.

Nakon misterioznog nestanka devetogodišnjakinje na kineskim društvenim mrežama pojavile su se mnoge teorije zavere, a neki korisnici su bili uvereni da su Linag i Ksi bili članovi misterioznog kulta.

Lokalna policija Zedžijang negirala je ova nagađana i u nedelju izjavila kako dvoje osumnjičenih nemaju pređašnja krivičan dela, te d anije otkriveno da su bili članovi nekog kulta.

(Telegraf.rs/CNN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA