Srpska mafija overava fudbalera, posle 5 minuta privatni detektiv mu iz džepa krade ključ istrage

Sumnja se da je motiv ovog brutalnog zločina povezan sa nestankom pošiljke od tonu kokaina koja se dogodila krajem prošle godine

  • 0
Marc Batchelor Foto: Profimedia/AFP

Nedelju dana nakon što je južnoafrički fudbaler Mark Bačerol ubijen pod misterioznim okolnostima, istraga o njegovoj smrti preplavila je podzemni svet droge i naplate dugova. Istraga zasad ide u pravcu da iza ubistva najverovatnije stoje srpski kriminalci koji deluju u ovom delu sveta, a mobilni telefon žrtve mogao bi da krije ključne detalje o ovoj likvidaciji.

Kako je Tajms lajv preneo proteklog vikenda, privatni detektiv je uhapšen jer je ukrao mobilni telefon iz džepa fudbalera sa mesta zločina bukvalno tek nekoliko minuta nakon što je on ubijen. Vlasti su ga pustile na slobodu, ali su otkrili da je iz telefona izbrisano puno informacija.

Izbrisani podaci verovatno su sadržali ključ za rešavanja ovog ubistva koje je potreslo javnost. Iako je istražitelj trebalo da se pojavi na optuženičkoj klupi, on nije došao u sud, prenose mediji.

Međutim, navodno su forenzičari uspeli da povrate neke informacije koje su izbrisane iz mobilnog telefona.

Policija nastavlja da istražuje vezu između ubijenog Bačerola i mafije, za koju se sumnja da stoji iza njegovog ubistva.

Mafija, oružije, oružje, kriminal Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Crush

Ono što istražitelji znaju sigurno jeste da ubice nisu uzele ništa iz automobila fudbalera, a kroz prozor su ispalili sedam pucnjeva.

Ubice nisu naudile baštovanu i ciljale su samo u fudbalera, prenose mediji.

BAČEROL, SRPSKA MAFIJA I DROGA

Kako smo već naveli, iza ubistva fudbalera navodno stoji srpska mafija.

Naime, sumnja se da je motiv ovog brutalnog zločina povezan sa nestankom pošiljke od tonu kokaina koja se dogodila krajem prošle godine, a po svemu sudeći, iza likvidacije Bačelora stoje isti napadači koji su ubili i Srbina Ivana Đorđevića aprila ove godine.

Ovome u prilog ide i činjenica da je Bačelor ubijen na gotovo identičan način kao i Đorđević pre nekoliko meseci. Napadači su fudbalera likvidirali u klasičnoj sačekuši dok se uparkiravao u dvorište svoje kuće, a potom pobegli na motoru. Ovaj način likvidacije karakterističan je za srpske mafijaše u ovom delu - prenose južnoafrički mediji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA