≫ 

Vreo talas širom Evrope, padaju rekordi: Meteorolozi upozoravaju - biće još toplije!

Meteorolozi već danima najavljuju da će danas biti jedan od najtoplijih dana u julu do sada, upozoravajući građane da ne izlaze napolje bez preke potrebe

  • 0
Vrućina vreo talas visoke temperature Foto: Tanjug/AP

Mesec dana nakon prvog toplotnog talasa, Evropa se suočava sa novim vrućinama, dok brojne zemlje beleže nove rekorde.

U Velikoj Britaniji za danas je najavljena visoka temperatura, a upravo je postavljen novi rekord najviše temperature zabeležene u julu, nakon što je na aerodromu Hitrou izmereno 36,9 stepeni.

Meteorolozi upozoravaju da ovo nije kraj i da će temperatura nastaviti da raste u toku dana. Kako piše Skaj njuz, putevi se tope, a vozovi su prazni.

Vreo talas stigao je i u Holandiju, a temperatura doseže rekordni nivo od 41,7 stepeni.

Ni Nemačku nije zaobišla vrućina i zabeležena je temperatura od 40,5 stepeni, što je najviša temperatura od kada se vodi evidencija.

Zvaničnici u Belgiji saopštili su da je temperatura po prvi put prešla preko oznake 40 na skali, od kada se beleže podaci od 1833. godine.

Vrućina vreo talas visoke temperature Foto: Tanjug/AP

I u Parizu je postavljen novi rekord nakon što je temperatura dostigla 40,6 stepeni usred vrućeg talasa koji je zahvatio Evropu. Prethodni rekord od 40,4 stepeni zabeležen je 1947. godine. Vlasti kažu da temperatura još uvek raste.

Kako je vreli talas zahvatio veliki deo Evrope, građani se dovijaju na razne načine kako bi se rashladili, pa je jedan kafić u Amsterdamu smislio genijalno rešenje da rashladi goste.

Meteorolozi već danima najavljuju da će danas biti jedan od najtoplijih dana u julu do sada, upozoravajući građane da ne izlaze napolje bez preke potrebe.

UPOZORENJE ZA SRBIJU: TRI DANA PAKLA

Vreli talas koji ovih dana pogađa veći deo Evrope, osetiće se i u Srbiji. RHMZ najavio je da se sutra i za vikend pripremimo za izuzetno toplo i sparno vreme.

Najviše temperature kretaće se oko 34 stepena, a u nedelju i do 36!

DO SADA PET ŽRTAVA U FRANCUSKOJ

Francuski mediji izveštavaju danas da su vrućine u toj zemlji najverovatnije do sada odnele pet života, preneo je BBC.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA