Mlada glumica nestala na medenom mesecu: Pešačila sa mužem, kada ju je "progutala" reka

Tragedija se dogodila kada su Veronika Nikonova i njen suprug pešačili nazad pošto su stigli do mesta koje mnogi hajker i avanturisti posećuju, "busa 142" iz filma "Into the Wild"

  • 0
Nika Trace Foto: Wikipedia, Instagram/nika_trace

Mlada beloruska glumica Veronika Nikonova (24) nestala je u divljini Aljaske tokom svog medenog meseca. Tragedija se dogodila kada su ona i njen suprug pešačili nazad pošto su stigli do mesta koje mnogi hajker i avanturisti posećuju" busa 142" iz filma "Into the Wild", piše Russia today.

Nikonova, glumica i rediteljka u usponu, tek što se udala za političkog aktivistu Pjotra Markelova, kada je njena avantura iz snova pošla po zlu, samo što su se venčali. Par je pokušavao da pređe reku Teklanika pošto su stigli do napuštenog autobusa koji je postao neka vrsta turističke Meke, zbog knjige i filma "Into the Wild".

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by NIKA NIKANAVA (@nika_trace) on

Da bi se pomoglo hajkerima da pređu reke, sa obale na obalu je razvučen konopac, ali je strujam u vodi do pojasa, bila previše jaka. Kako je ispričao njen muž, koji je reku prešao prvi, Veronika je stigla do otprilike sredine reke, kada se okliznula i pozvala u pomoć.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by NIKA NIKANAVA (@nika_trace) on

On tvrdi da je požurio da joj pomogne i da je pokušao da je izvuče, ali da je ona nestala u brzoj vodi reke. Svi njegovi pokušaji da je spasi su propali.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by NIKA NIKANAVA (@nika_trace) on

Nikonova je bila najpoznatija po ulozi u belorusko-ruskom filmu "The brest fortress" iz 2010. godine. Nekoliko godina kasnije, preselila se u SAD.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by NIKA NIKANAVA (@nika_trace) on

Vlasti Aljaske su pokrenule istragu, a čim telo bude pronađeno, biće urađena i obdukcija da se utvrdi uzrok smrti. Iz nekog razloga, njeno ime je bilo pogrešno navedeno, kao Veramika Maikamava, što je unelo dodatnu zabunu.

Napušteni autobus zbog kog je Nikonova rizikovala svoj život je poznat i kao "Magični autobus".

Ostavljen u blizini Denali nacionalnog parka, autobus je postao poznat zahvaljujući Kristoferu Mekendlesu, koji je bio poznatiji pod pseudonimom Aleksandar Supertramp, američki hajker koji je bio u potrazi za jednostavnim životom u divljini, a koji je na kraju, 1992. godine skapao od gladi u tom istom autobusu. Njegova priča je opisana u knjizi Džona Krakauera i u filmu iz 2007. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA