Srpkinja uhapšena u Italiji: Vesna upala baki u stan, drogirala ju je čajem, pa je opljačkala

Zbog sličnog krivičnog dela hapšena je i pre tri godine

  • 8
Vesna Vujicic Foto: Italian Police

Vesna Vujičić (47), poreklom iz Srbije, koja živi u okolini Milana u Italiji, uhapšena je zbog sumnje da je upala u stan starice (84), drogirala je i opljačkala.

Ona se sumnjiči da je pre nekoliko dana prisilila staricu da popije čaj u kom se je bio rastvoren medikament za smirenje.

U tim trenucima, dok 84-godišnjakinja nije bila pri svesti, Srpkinja, koja već ima policijski dosije, opljačkala ju je uzevši nakit i ostale dragocenosti, piše lokalni "Koreijere Milano".

Kada je starica došla k sebi, primetila je da ju je Srpkinja Vesna opljačkala.

- Vujičić je drogirala stariju ženu u njenom stanu, tako što ju je naterala da popije čaj u koji je prethodno ubacila psihoaktivne supstance. Državna policija u Milanu uhapsila je 47-godišnju ženu srpskog porekla Vesnu Vujičić, sa prebivalištem u Busto Arsiciju (Vareze) - navodi se u saopštenju.

Vujičić je zbog sličnih incidenata hapšena i pre tri godine.

Karabinjeri, italijanska policija Italijanska policija; Printskrin:YouTube/Mario40029

POKUCALA JOJ NA VRATA I NA SILU JE NATERALA DA POPIJE ČAJ

Pokradena žena prijavila je pljačku pre nekoliko dana. Policiji je rekla da joj je nepoznata osoba pokucala na vrata i ponudila joj čaj. Nakon što je ova odbila, Vujičić ju je navodno prisilila da popije napitak usled čega je izgubila svest.

Nekoliko sati kasnije, starica se oporavila, a kada je ustala sa poda, shvatila je da je opljačkana. Osumnjičena je iz stana odnela prsten, ogrlicu, narukvice, kao i neke druge dragulje koje je imala u svojoj kući.

Medicinski pregledi su pokazali da je žrtva sa čajem popila i veliku dozu benzodiazepina.

PREPOZNALA VESU, NOSILA ISTU ODEĆU KAO PRE TRI GODINE

Nakon prijave policiji, organi reda su proverili profile žena koje su činile takva razbojništva u prošlosti.

Tu se pojavilo i ime Vesne Vujičić, za koju se ispostavilo da je zbog identičnog incidenta hapšena u julu 2016. godine u Busto Arsiziju. Tada je takođe žrtvu naterala da popije hipnotički sedativni lek, kako bi mogla nesmetano da "operiše" po stanu, prenosi "Il Đorno Milan".

Što se tiče pljačke od pre nekoliklo dana, kamere sa video-nadzora na ulazu u zgradu snimile su ženu, koju je starica prepoznala i dobro ju je zapamtila pre nego što se onesvestila.

Vesna Vujičić puštena je iz zatvora u januaru zbog prethodnih pljački, a policija je ustanovila da je prilikom ovog razbojništva Srpkinja nosila istu odeću kao za vreme pljačke od pre tri godine u Busto Arsiziju.

Nakon što je izdat nalog za hapšenje, policija je pretresom njenog stana pronašla deo ukradenog nakita, sakrivenog u krpama odeće u spavaćoj sobi.

Takođe je pronađen lek na bazi lormetazepamma, koji pripada klasi benzodijazepina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сања

    29. jul 2019 | 11:27

    Сваког ли ви Србином и Српкињом називате!

  • Roko

    29. jul 2019 | 11:25

    Srpkinja, kažete?

  • PRC

    29. jul 2019 | 11:18

    Hoće li sada i za ove emigrante koji su registrovani kod nas i koji su dobili novi identitet, kada izvrše po EU neki teroristički napad da se kaže da su SRBI?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA