≫ 

Nastavlja se prokletstvo porodice: Kenedijeva unuka pronađena mrtva, sumnja se da se predozirala

Njna baka Etel rekla je da je "svet danas manje divno mesto"

  • 11
Saoirse Kennedy Hill Foto: Facebook

Unuka Roberta F. Kenedija je preminula, saopštila je u četvrtak njena porodica.

Robert Kenedi je bio američki političar i pravnik, i brat predsednika Džona F. Kenedija. Od 1961. godine radio je u administraciji svog brata.

Serša Kenedi Hil bila je ćerka i Kurni Kenedi Hil - jedne od 11 dece pokojnog predsedničkog kandidata i aktivistkinje za zaštitu okoline i ljudska prava Etel Kenedi, prenosi CNN.

- Srca su nam slomljena gubitkom naše voljene Serše. Njen život bio je ispunjen nadom, obećanjima i ljubavlju - rekli su.

Njena baka Etel rekla je da je "svet danas manje divno mesto".

Saoirse Kennedy Hill Foto: Facebook

Volontirala je u Meksiku, gde je učestvovala u izgradnji škola u autohtonim zajednicama, a pokretala su je ljudska prava i osnaživanje žena, rekla je njena porodica.

Boston 25 News, pozivajući se na izvor iz policije, izvestio je da se sumnja na predoziranje.

Serša, studentkinja univerziteta u Bostonu, pre nekoliko godina u studentskim novinama pisala je o svojoj borbi s depresijom.

PROKLETSTVO KENEDIJEVIH SE NASTAVLJA

Od najmoćnije američke porodice Kenedijevi su postali najtragičnija familija. Vremenom je ustanovljen izraz "prokletstvo Kenedijevih", koje je do danas misterija jer se svet pita zbog čega im desilo ovoliko "nesreća".

Svet i Ameriku uzdrmalla je tragedija koja se dogodila pre 56 godina, kada je izvršen atentat na tadašnjek predsednika Džona F. Kenedija i njegovu suprugu Žaklinu. Kasnije su se događale smrti i tragedije u ovoj porodici koje su pomno praćene. Međutim, veruje se da sa smrću američkog predsedika nije započelo prokletstvo.

Sve je počelo kada je Džozef P. Kenedi stariji odlučio 1941. godine da svoju mentalno zaostalu kćer Rouzmeri tajno podvrgne lobotomiji, plašeći se da će njeno stanje biti bruka i sramota porodice i da će naštetiti njihovoj reputaciji. Operacija nije uspela, a devojka više nikada nije mogla normalno da hoda i priča. Od tada su se nizali nesrećni slučajevi, a ovo su neki od njih:

12. avgusta 1944. godine Džozef P. Kenedi mlađi, predodređen za naslednika klana, poginuo je u avionskoj nesreći iznad Istočnog Safoka u Engleskoj, tokom mornaričke Operacije „Anvil“ u Drugom svetskom ratu.

13. maja 1948. godine Ketlin Kavendiš, još jedna kćer Džozefa P. Kenedija starijeg, udata za engleskog vlastelina Vilijama Kavendiša, markiza od Hartingtona, poginula je u avionskoj nesreći u Francuskoj.

9. avgusta 1963. godine Patrik Buvije Kenedi, najmlađe dete predsednika Džona F. Kenedija, umrloje dva dana po preuranjenom rođenju (koje se odigralo na 20. godišnjicu od spasavanja njegovog oca u Drugom svetskom ratu) zbog respiratornih problema. Džeki nije mogla da prisustvuje sahrani jer se još uvek oporavljala od carskog reza.

22. novembra 1963. godine američki predsednik Džon F. Kenedi ubijen u atentatu u Dalasu, u saveznoj državi Teksas, od strane Lija Harvija Osvalda koji je i sam ubijen dva dana kasnije od strane Džeka Rubija, pred gomilom televizijskih i novinarskih ekipa.

Džon Kenedi Džon F. Kenedi ubijen je 1963. godine; Foto: AP/Tanjug

19. juna 1964. godine senator Ted Kenedi preživeo je pad privatnog aviona, kom prilikom su pilot i Tedov pomoćnik poginuli. Iz olupine ga je izvukao drugi senator, Birč Bajh, i tako mu spasao život, ali je Kenedi morao nekoliko nedelja da se oporavlja u bolnici zbog slomljenih leđa, probušenih pluća, slomljenih rebara i unutrašnjeg krvarenja.

5. juna 1968. godine američki senator Robert F. Kenedi, Džonov mlađi brat, ubijen je u atentatu od strane Sirhana Sirhana u Los-Anđelesu, odmah nakon pobede na kalifornijskim unutarstranačkim izborima za predsedničku nominaciju Demokratske partije. Atentator i dalje služi kaznu doživotne robije u Kazneno-popravnom zavodu „Donovan“, u okrugu San Dijego. Sirhan nije musliman, kako se obično misli, već palestinski hrišćanin i pravoslavac.

18. jula 1969. godine na ostrvu Čapakvidik u saveznoj državi Masačusets došlo je do „incidenta“ u kojem je već pomenuti Ted Kenedi automobilom slučajno sleteo sa mosta u jezerce pa u vozilu ostavio zarobljenu 28-godišnju saputnicu Meri Džo Kopečni, učiteljicu i sekretaricu, koja se tom prilikom utopila, dok se on izvukao iz kola. Kenedi je priznao da je pobegao sa lica mesta. Na televiziji je rekao da se to veče pitao „ne visi li možda neka strašna kletva zaista iznad Kenedijevih“. Dobio je dva meseca uslovno.

13. avgusta 1973. godine Džozef P. Kenedi II, sin Roberta F. Kenedija, bio je vozač terenca koji je doživeo udes, u kojem je njegova saputnica, Pem Keli, ostala paralizovana.

25. aprila 1984. godine 28-godišnji Dejvid A. Kenedi, četvrto od jedanaestoro dece Roberta F. Kenedija, preminuo je od predoziranja kokainom pomešanim sa petidinom, u hotelskoj sobi u Palm Biču, na Floridi.

1. aprila 1991. godine Vilijam Kenedi Smit, sin Džin Kenedi Smit, najmlađe kćeri Džozefa P. Kenedija starijeg, uhapšen je i optužen za silovanje devojke na imanju Kenedijevih u Palm Biču, na Floridi. Oslobođen je optužbe.

31. decembra 1997. godine Majkl Lemojn Kenedi, šesto dete Roberta F. Kenedija, poginuo je na skijanju u Aspenu, u saveznoj državi Kolorado.

16. jula 1999. godine Džon F. Kenedi mlađi, sin ubijenog predsednika, poginuo je u avionskoj nesreći dok je lično pilotirao svojim „pajperom“, koji se srušio u Atlantski okean nedaleko od mesta Martas Vinjard.

16. septembra 2011. godine je Kara Kenedi, najstarije dete senatora Teda Kenedija, umrla od srčanog udara u 52. godini života, tokom vežbanja u teretani u Vašingtonu. Devet godina ranije preživela je rak pluća, nakon što joj je deo desnog plućnog krila uklonjen.

16. maja 2012. godine Meri Ričardson Kenedi, druga supruga Roberta F. Kenedija mlađeg, izvršila je samoubistvo u svom domu u Bedfordu, u državi Njujork.

VIDEO: Trampova ćerka stigla u Srbiju i odmah završila u kafani

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Robert

    2. avgust 2019 | 08:49

    Malo je verovati da se predozirala, jer ta familija biva ubijena na svakom cosku. Sve sto ima veze sa ime kenedy. Prebrojte samo koliko su do sada njih nestalo?

  • Milan

    2. avgust 2019 | 10:14

    Slazem se da je svet danas manje divno mesto i tome ste vi amerikanci doproneli!

  • Zorn

    2. avgust 2019 | 09:45

    Raila kao aktivista za zastitu okoline.cisto sumnjam da je se predozirala da nije u pitanju nesto drugo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA