≫ 

Detalji dramatičnog hapšenja u Španiji: Srbin prerezao vrat zemljaku, policija ga molila da baci nož

Počinilac je uhapšen, a prisebnošću policije i britanskih turista nesrećnom čoveku je spasen život

  • 1

Srpski državljanin pokušao je u četvrtak popodne, pred očima javnosti, na balkonu jedne zgrade da prereže grlo svom zemljaku u poznatom letovalištu Kosta del SolŠpaniji.

Prema navodima španske policije, počinilac je uhapšen, a nesrećnom čoveku spasen je život zahvaljujući britanskim tursitima koji su hitro odreagovali i pomogli policiji, saopštile su španske vlasti.

Turisti su, naime, primetili kako kako jedan muškarac na trećem spratu hotela drži drugog vezanog za ogradu, sa obomtanim peškirom oko glave, dok se krv slivala niz njegovo telo.

Ispostavilo se potom da su obojica učesnika nemilih scena srpski državljani, prenose španski mediji.

Nakon što su prolaznici pozvali policiju, jedinice interventne jedinice došle su ispred hotela i zatekle muškarca kako preti čoveku sa prerezanim vratom da će ga ubiti. U tim trenucima i dalje je držao veliki kuhinjski nož pod njegovim vratom.

Žrtva je spasena zahvaljujući prisebnosti muškarca i žene iz velike Britanije koji su se nalazili u sobi pored. Oni su dali policajcima ključeve od svoje sobe koji su brzo ušli unutra i preko balkona pregovarali sa Srbinom čiji identitet još nije otkriven, da se udalji i ne čini gluposti.

Policajka je uspela da odvrati napadača od sumanute ideje, dok je njen kolega u tom trenutku već ušao u sobu u kojoj se odigravala scena kao iz krimi filmova i uspeo da razoruža srpskog državljanina.

- Policajci su u luci Dukesa intervenisali u četvrtak popodne i spasli život srpskom državljaninu, kome je sugrađanin pretio smrću. Žrtvu, zavezanih očiju i oblivenu krvlju, napadač je držao na jednom od balkona, ispred zaprepašćenih prolaznika - saopšteno je iz opštine Manilve.

Policija još nije zvanično komentarisala ovaj slučaj, ali je pozvala svedoke da dostave video snimke i fotografije kako bi bila podignuta optužnica.

Motiv zločina za sada takođe nije poznat.

(Telegraf.rs/Theolivepress.es)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA