Smenjena rumunska ministarka zbog komentara o ubijenoj i silovanoj devojčici Aleksandri (15)

Bivša ministarka je u jednoj televizijskoj emisiji rekla da su nju "kod kuće učili da ne ulazi u automobil s nepoznatim osobama"

  • 6
Rumunija, protest, silovana i ubijena petnaestogodišnjakinja Foto: Tanjug/AP

Premijerka Rumunije Vjorika Dančila objavila je danas na svom Fejsbuk nalogu da je smenila ministarku prosvete Ekaterinu Andronesku zbog njene nedavne neprimerene izjave o slučaju devojčice Aleksandre (15), koja je silovana a potom i ubijena.

Dančila je na Fejsbuku napisala da stavovi Andronesku odražavaju "neodgovoran stav" i "nedostatak razumevanja" povodom silovanja i ubistva 15-godišnje devojčice koja je kidnapovana dok je stopirala.

Bivša ministarka je prethodno u jednoj televizijskoj emisiji rekla da su nju "kod kuće učili da ne ulazi u automobil s nepoznatim osobama".

Premijerka je rekla da nije želela da se komentari Andronesku povezuju sa kabinetom koji ona vodi.

Andronesku je rekla da nije želela da okrivi žrtvu ili njene roditelje, prenosi AP.

Nedavno ubistvo Aleksandre Makesane (15) izazvalo je bes javnosti, jer policija nije pravovremeno reagovala na njene telefonske pozive da je kidnapovana.

Podsetimo, policija je imala problema da locira devojku, jer su koristili pogrešnu tehnologiju, a tražila je i nepotrebne naloge za pretres, kada je nakon 19.00 časova pronašla kuću muškarca koji ju je kidnapovao.

Naknadno je otkriveno da je isti muškarac ubio i 18-godišnju devojku nestalu u aprilu ove godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Predator

    2. avgust 2019 | 23:30

    Sa nepoznatim se ne ulazi u razgovore niti se puštaju u kuću jer mogu biti razni razbojnici ili špijuni na tajnom zadatku koji rade sa tajne službe tj za elitu, pogotovu mladi mogu biti meta jer sce to elita iz USA koja vlada svetim hoće zato se pazite. Razbojnici i špijuni mogu biti žene devojke momci razne naizgled dobre ribe kako god sve to može da ljude skupo košta znam čoveka kome su tako smestili namamilo ga mlado društvo da bi ga oterali na kraju u zatvor upoznali se u diskoteci a oni radili za policiju ili koga već i ajde mile u corku. Zato niukom slučaju ne pustajte nepoznate u stan kuću bila deca ili ko već ne nikad izadješ kažeš šta hoćete ali u kuću nikad

  • Dr

    3. avgust 2019 | 03:27

    Bravo Rumuni. Rumunija je 20 godina ispred srbije! A gde su pre bili...jad i beda. Svaka Vam čast

  • Maki

    3. avgust 2019 | 11:24

    U srbiji bi bila unapredjena zato smo tu gde jesmo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA