≫ 

Kim "zadovoljno" nadgledao novo lansiranje raketa: Treća runda za 7 dana, pritisak na SAD i Seul

U pitanju je isti raketni artiljerijski sistem čije je testiranje Kim nadgledao u sredu

  • 7
Kim Dzong Un, raketa Foto: Tanjug/AP

Lider Severne Koreje Kim Džong Un nadgledao je juče još jedno testiranje višestrukog sistema za lansiranje raketa koji bi mogao da poveća sposobnost Pjongjanga da napadne ciljeve u Južnoj Koreji i američke baze u toj zemlji, javila je danas severnokorejska zvanična agencija KCNA.

Severna Koreja je saopštila da je u pitanju isti raketni artiljerijski sistem čije je testiranje Kim nadgledao u sredu, prenosi AP.

Kim Dzong Un, raketa Foto: Tanjug/AP

KCNA navodi da je Kim izrazio "veliko zadovoljstvo" testiranjem, za koje agencija tvrdi da je potvrdilo kontrolu visine, sposobnost promene putanje, preciznost i eksplozivnu snagu bojeve glave navođene rakete.

Vest dolazi dan pošto je južnokorejska vojska saopštila da je Severna Koreja dva puta ispalila projektile sa svoje istočne obale u trećoj rundi testiranja za samo nešto više od nedelju dana.

Kim Dzong Un, raketa Foto: Tanjug/AP

Stručnjaci smatraju da je Pjongjang intenzivirao testiranje projektila kako bi izvršio pritisak na Vašington i Seul zbog zastoja u nuklearnim pregovorima sa SAD i planiranim američko-južnokorejskim vojnim vežbama. Oni ocenjuju da se u narednim mesecima može očekivati dalje demonstriranje vojnih sposobnosti Severne Koreje ukoliko ne bude pomaka po pitanju nastavka pregovora.

Kim Dzong Un, raketa Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je juče da nije zabrinut zbog severnokorejskih raketnih proba, navodeći da je reč o veoma standardnim projektilima kratkog dometa.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    3. avgust 2019 | 11:24

    Bravo majstore. Cepaj.

  • Predator

    3. avgust 2019 | 10:54

    Ona slika ko da je u sportskoj kladionici pa gleda utakmicu sa dvogledom😂

  • Laki

    3. avgust 2019 | 13:41

    Mene samo zanima zašto su uvek, ali UVEK, na svim slikama pored njega oficiri koji imaju 70+ godina?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA