Mračna prošlost ubice iz Ohaja: Na školskom zidu napisao imena devojaka koje želi da likvidira

Njegovi bivši školski drugovi istakli su kako su se u njegovom društvu osećali "uplašeno i neprijatno"

  • 9
Connor Betts Dayton Konor Bets Dejton Ohajo pucnjava Foto: Tanjug/AP

Konor Bets (24), koji je u nedelju u Dejtonu u Ohaju ubio devetoro ljudi, a više od 20 ranio, jednom je suspendovan iz srednje škole jer je na zidu u školskom kupatilu napisao listu devojaka koje želi da ubije.

Betsa su ubili policajci koji su odgovorili na pucnjavu, koja se dogodila oko 1 sat posle ponoći u popularnom kvartu u gradu.

Iako ubica nije imao istoriju violentnog ponašanja, pojavili su se novi detalji koji pokazuju da je bilo ranih upozorenja na njegovo bolesno stanje uma, piše Dejli mejl.

Njegov bivši školski drug rekao je da je Bets jednom prilikom suspendovan iz škole zbog pisanja "liste za odstrel" na zidu u kupatilu. Na njoj su se nalazila imena devojaka koje želi da ubije.

Connor Betts Dayton Konor Bets Dejton Ohajo pucnjava Foto: Tanjug/AP

Bišvi direktor gimnazije Kris Bejker potvrdio je ove navode.

- Neću da osporim tu informaciju, ali ne želim da se uključujem u bilo šta - dodao je bivši direktor.

Jedna žena koja tvrdi da je išla u školu sa ubicom iz Ohaja tvrdi kako je on jednom fantazirao o tome da je veže i prereže joj grlo.

Dodala je kako je Bets bio svestan "svojih bizarnih misli" i plašio ih se.

Connor Betts Dayton Konor Bets Dejton Ohajo pucnjava Foto: Tanjug/AP

- Znao je da to nije normalno. Pričali smo o tome da potraži pomoć - istakla je ona. Prema njenim rečima, njeni roditelji su o tome obavestili lokalnu policiju, ali misli da ih oni nisu ozbiljno shvatili.

Još jedna sagovornica istakla je kako se seća "liste za odstrel" iz škole, ali da nije sigurna koja su se imena našla na njoj.

- Imao je plan da zatvori školu - istakla je ona, dodavši da čim je čula za pucnjavu u Dejtonu, odmah je pomislila na Bejtsa.

Dodala je kako je Bets bio "maltretiran u školi", ali da joj je "izgledao normalno posle pomoći koju je dobio zbog pisanja liste".

Još nekoliko njegovih bivših školskih drugova istaklo je kako su se u društvu Betsa osećali "neprijatno i uplašeno".

ohajo, dejton, pucnjava Tanjug/AP

- Imao je crn smisao za humor, šalio se na račun umiranja ljudi. Stalno je nosio crnu odeću. Moram da priznam da mi je lakše sada kada znam da ga više nema - dodao je njegov bivši drug.

Da podsetimo, pucnjava se dogodila u području Ist 5. Strit u okrugu Oregon. Napadač je koristio "kalašnjikov" u krvavom napadu, a bio je obučen u crno i nosio je masku.

Policija je rekla kako su u blizini bili policajci koji su patrolirali, te su brzo došli na mesto napada. Izjavili su da su za manje od jednog minuta od prijavljivanja incidenta ubili napadača.

Gradonačelnica Dejtona je na Tviteru objavila da joj je srce slomljeno zbog ove tragedije. Guverner Ohaja naredio je da se zastave spuste na pola koplja u čast žrtvama.

Video: Nova pucnjava u Americi: Masakr u Dejtonu, ima mrtvih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA