Marljiva devojka želi da postane doktor, ali zbog bolesti njenog oca celu porodicu teraju iz zemlje

Porodica koja se 2013. doselila iiz Singapura, ima rok od 28 dana da napusti Australiju zato što je njen otac oboleo od bubrega

  • 1
Vanisre Rajasegaran Foto: Facebook/Vanisre Rajasegaran

Vanise Radžasegaran (18), koja pohađa Brauer koledž u Varnambulu u Australiji, suočava se sa deportacijom zbog očeve bolesti. Devojka se nadala da će studirati medicinu ili pravo, ali sada je u strahu da će se njeni snovi raspršiti.

Vani, kako je iz milošte zovu drugari, napisala je srdačnu molbu nadležnim organima da se njenoj porodici dozvoli ostanak u Australiji, pošto im je rečeno da moraju da napuste zemlju zbog bubrežne bolesti njenog oca.

Njen slučaj izazvao je lavinu komentara na društvenim mrežama, a pokrenuta je i peticija za njen ostanak u zemlji, koja je za nekoliko sati prikupila više hiljada potpisa.

- Moja porodica i ja primorani smo da napustimo Australiju u narednih 28 dana. U trenutku dok pišem ovaj zahtev, proteklo je 16 dana koliko smemo ovde da budemo. U Australiji živimo već sedam godina. Do završetka koledža imam još nešto više od tri meseca, moj brat ima 8 godina i pohađa osnovnu školu - rekla je 18-godišnjakinja, koja je objasnila da su njeni roditelji ukjljučeni u program za negu starijih lica i dece.

Takođe je objasnila da je njen brat imao 18 meseci kada je stigao u Australiju i poznaje samo australijski način života.

- Kako kažu iz institucija za imigraciju, moj otac je pretnja australijskoj zajednici zbog njegovog zdravstvenog stanja. Međutim, moja porodica i ja imamo toliko više toga da ponudimo jer smo mi zaista saradnici naše zajednice u državi Viktorija. Pisali smo ministarstvu i bilo bi lepo da ministar za imigracije bude upućen u to da zaslužujemo da ostanemo ovde - rekla je Vanise, koja je inače predstavnik đaka tog koledža.

Porodica je stigla u Australiju iz Singapura 2013. godine i prvobitno je živela u Melburnu. Dve godine kasnije roditelji devojke su se preselili u Varnambul kako bi obavljali poljoprivredne poslove.

Žalili su se Upravnom sudu, ali je njihov zahtev odbijen. Dobili su rešenje u kom je rečeno da moraju da napuste Australiju do 21. avgusta.

Porodica se nada da će ministar za imigracije Dejvid Koleman uslišiti njihove zahteve.

(Telegraf.rs/Dejli mejl)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Renata

    7. avgust 2019 | 08:08

    U Svedskoj bi bilest bila veci razlog da se dobije boravak.Australian je rasisticka drzava koja migrante drzi u logorima opasanih bodljikavom zicom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA