• 2

Hiljade demonstranata na ulicama Hongkonga uprkos policijskoj zabrani, ponovo ispaljen suzavac

Oni uzvikuju "Oslobodite Hongkong" i "Revolucija našeg doba"

  • 2

Hiljade demonstranata u Hongkongu okupile su se prkoseći policijskoj zabrani i nastavljaju proteste zbog kojih je policija preko noći ispalila suzavac na učesnike.

Protivvladini protesti održavaju se na različitim lokacijama širom azijskog finansijskog središta, uključujući i međunarodni aerodrom gde se protestanti nalaze već treći dan.

Foto: Tanjug/AP

Kin Cheung

Više od hiljadu u crno odevenih demonstranata preplavilo je aerodrom uzvikujući "Oslobodite Hongkong" i "Revolucija našeg doba".

U gradskom Vikotrija parku hiljade ljudi, među kojima i stariji i porodice s decom, uprkos vrućini zahtevaju da vlasti da poslušaju javne zahteve, posebno tražeći nezavisnu istragu  o vladinom rešavanju krize i, kako tvrde, policijskoj brutalnosti.

Foto: Tanjug/AP

Kin Cheung

Policija je rekla da je uhapsila 16 ljudi za vreme protesta na temelju optužbi koje uključuju nezakonito okupljanje i posedovanje oružja.

Rojters navodi da su vlasti Hongkonga od početka protesta u junu uhapsile više od 600 ljudi.

Foto: Tanjug/AP

Kin Cheung

Demonstracije u Hongkongu održavaju se već devet nedelja i počele su kao odgovor na predloženi zakon o izručenju, ali su se proširile i na zahteve za više sloboda.

Demonstranti žele ostavku predsednice vlade Hongkonga Keri Lem i istragu zbog pritužbi na zloupotrebe od strane policije.

Video: Policija ispalila suzavac na demonstrante u Hong Kongu

(Telegraf.rs/Hina/Tanjug)

Komentari

  • Proka

    Rasteruj tu prozapadnu rulju!!!

  • Лицемер

    Сад протестују а кад им се врати екипа са тенковског биатлона и истера машине на улице, биће бежите ноге посраћу вас.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima