≫ 

"Mom unuku su drugari dali drogu, pa ga snimali kako umire": Slučaj koji je potresao Kanadu

"Karson je skoro umro", napisao je jedan mladić u opisu fotografije da kojoj se navodno videlo da je dečaku pozlilo i da je na ivici smrti

  • 1
Carson Cremini Foto: Privatna arhiva

Tinejdžer Karson Krimeni (14) preminuo je na betonu u parku u kanadskom Lengliju od posledica predoziranjaNjegov deda Derel ga je pronašao kako leži u mraku i odmah je pozvao lekare, ali nesrećni dečak je preminuo dok su ga transportovali u bolnicu.

Kanadska policija je saopštila da je dečak umro od prekomerne doze narkotika, a istražitelji ispituju osobe koje su bile sa Karsonom u poslednjim satima njegovog života.

Porodica Krimeni veruje da je neko dao drogu njihovom sinu. Rekli su da su svedoci stajali pored njega dok je umirao, smejali se i snimali mobilniim telefonom, da bi kasnije to objavili na društvenim mrežama.

Dečak je bio sam kad ga je deda pronašao, u sredu uveče u skejt parku Volnat Grov, a mobilni telefon pronađen je u obližnjoj kanti za smeće.

- Ne mogu da verujem, ostavili su ga da umre - ogorčen je Derel Krimeni, dodajući da je video snimke svog unuka na društvenim mrežama koje su postavili njegovi navodni drugari koji su ga, kako kaže, gurnuli u smrt.

Na fotografiiji koja je nastala iste večeri, jedan mladić se navodno smejao i napisao: "Karson je skoro umro", šaleći se na račun dečaka koji je nekoliko trenutaka kasnije zaista izgubio život.

Eron Krimeni, otac tinejdžera, rekao je da se zabrinuo kad uveče nije mogao da dobije svog sina na telefon. Sačekao je nekoliko sati, nakon čega je u panici pozvao Karsonovog dedu. Derel je otišao da obiđe područje oko škole, koja je blizu njegove kuće.

- Moj otac me je potom pozvao i rekao da ga je našao i da lekari i medicinsko osoblje pokušavaju mu spasu život. Rekao je da je baš u lošem stanju - priseća se Eron kroz suze.

Dečaka su hitno prevezli u bolnicu, gde su lekari pokušali da ga reanimiraju ali bezuspešno. Sledeće večeri nekoliko stotina sugrađana okupilo se u skejt parku sa svećama.

Karsonov otac je naveo da je njegov sin bio srećno dete i da je voleo hokej i video-igrice.

- Mučio se da nađe prijatelje svog doba, pa se družio sa decom koja su starija od njega nekoliko godina – ukazao je Aron.

- Mislio je da su mu oni prijatelji. Verovao im je.

VIDEO: Sinan Sakić o svom životu i narkoticima

(Telegraf.rs/CBC news)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA