≫ 

Krokodil pojeo dečaka (10) pred njegovim bratom i sestrom: U močvari našli samo ostatke

Dečak je sa bratom i sestrom bio u čamcu

  • 0

Užas na jugu Filipina - krokodil je pojeo desetogodišnjeg dečaka pred njegovim bratom i sestrom. Navodno ga je ugrabio iz čamca na kojem je dečak bio sa bratom i sestrom, u blizini grada Balabac - područja poznatog po napadima ogromnih krokodila.

Smanjivanje staništa slanih voda dovelo je do više napada životinja na ljude, saopštile su vlasti na Filipinima.

Otac jadnog dečaka nije mogao da nađe sina tokom pretresa u toku noći, ali je ribar kasnije u ponedeljak otkrio dečakove ostatke u močvari.

Naglo rastuća ekonomija, urbanizacija i brojnije stanovništvo Filipina značilo je da će krokodili, koji mogu narasti do oko pet metara i težiti do tone, biti isterani iz svojih staništa. Кao rezultat toga, poslednjih godina zabeležen je veći broj napada.

- Od 2015. godine nikada nismo imali godinu sa nultim napadima krokodila u Balabacu - rekao je Jovic Pabelo, portparol Vladinog saveta za očuvanje životne sredine ostrvske grupe u Palavu koja uključuje Balabac.

- To je borba oko vode - rekao je on za AFP.

U februaru ove godine krokodil je napao dvanaestogodišnjaka koji je plivao u reci Balabac, ali dečak je uspeo da se otrgne od životinje kada su njegovi braća i sestre veslima udarali krokodila po glavi, sve dok nije pustio dečaka - rekao je Pabelo.

VIDEO: Ovo je snaga smrti

(Telegraf.rs/independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA