• 4

Severna Koreja prekida sve pregovore sa Seulom: "Njihov predsednik je besraman"

Pjongjang je tako reagovao na govor južnokorejskog predsednika Mun Džae Ina

  • 4

Severna Koreja prekinula je sve dalje mirnovne pregovore sa Južnom Korejom. Pjongjang je naveo da je apsolutni krivac za tu odluku Seul.

Pjongjang je to saopštio nakon govora južnokorejskog predsednika Mun Džae Ina u kom je povodom obeležavanja Dana oslobođenja Koreje od japanske vladavine, obećao jedinjenje Korejskog poluostrva do 2045. godine.

Predsednik Mun je u govoru dodao da je denuklearizacija Korejskog poluostrva veliki problem i da su pregovori između severa i juga u potpunosti zamrli.

Severna Koreja je u saopštenju dovela u pitanje opravdanost pregovora kada "Južna Koreja nastavlja sa zajedničkom vojnom vežbom sa SAD, a istovremeno govori o mirnoj ekonomiji ili mirnom režimu".

- Upitno je koliko je južnokorejski predsednik razborit. Naime, s jedne strane priča o pregovorima između Severa i Juga, a s druge strane vežba ratne scenarije putem kojih planira da uništi većinu naše vojske u 90 dana. Radi se o stvarno besramnom čoveku - navodi se u saopštenju.

U međuvremenu, Severna Koreja je opet ispalila dve rakete u more kraj istočne obale, saopštila je južnokorejska vojska, što je šesti takav test u manje od mesec dana.

Pogledajte video: Tramp sa Kimom prošetao i potom napravio 20 istorijskih koraka u Severnoj Koreji

(Telegraf.rs/BBC)

Komentari

  • Srboljub

    Pa Južna Koreja živi na kostima Severa!! Da nema Severne Koreje niko ne bi ni čuo za Južnu? Ako bi se ujedinili Jug bi nestao.

  • Nikolas

    VELIKA STETA !!!! OPASNO PO SVETSKI MIR!!!

  • Aca

    Zov bio Kime ljudino ne nasedaj na njihove podvale samo pametno!!!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima