≫ 

Krvave ulice Johanesburga: Upucan "tabako bos", nudi milion evra za informaciju o napadaču!

Sajmon Radland tvrdi da su pokušali da ga ubiju njegovi suparnici

  • 0
Pucnjava u Johanesburgu Foto: Printscreen/Youtube/Multimedia LIVE

Južnoafrički "tabako bos" Sajmon Radland napadnut je prošle nedelje u Johanesburgu. On je upucan dok je bio u svom automobilu ispred Udruženja za nezavisnu trgovinu duvanom (FITA) čiji je član.

Kako je rekao, sto odsto je uveren da iza pokušaja ubista stoje njegovi suparnici. Na njega je ispaljeno devet metaka, a pogodila su ga tri - dva u leđa, a jedan u vrat. Preživeo je čudom.

Iako nije primio nikakve pretnje smrću, Radland nije preterano iznenađen ovim događajem. Trgovina duvanom u Južnoj Africi je prljava igra, puna nasilja.

- Uhvatili su me kada nisam očekivao. Tu je održan mesečni sastanak, svi znaju u koje vreme dolazimo. Ja uvek dolazim u istom automobilu sa mojim advokatom. Sve se dogodilo tako brzo. Došao sam do ograde i razgovarao sa advokatom. Verujem da je porše spasao moj život - rekao je on.

Dan nakon pucnjave i operacije u kojoj mu je uklonjen metak iz vrata, Radland je ponovo bio na svom radnom mestu. Kompanije "Gold Leaf" ponudila je novčanu nagradu za one koji imaju neke informacije o napadačima.

- Sto odsto sam siguran da je to bio jedan od članova FITA. To je tako kukavički čin jer ne mogu sa mnom da se suoče direktno - rekao je on.

Na snimku koji su zabeležile sigurnosne kamere vidi se kako "porše" dolazi na prilaz, a potom se beli automobil marke "golf" na kratko zaustavlja iza i ispaljuje niz hitaca.

Ova pucnjava podigla je novi stepen opasnosti zbog takozvanih "tobako ratova". Takođe u Južnoafričkoj republici je i sve više napada na javnim mestima.

"Sandej tajms" piše da je samo prošlog meseca bilo 47 ubistava zabeleženih u Kejptaunu. Od toga je 27 ubijenih u pucnjavama, 13 je izbodeno a sedmoro "ubijeno na neki drugi način".

Pre nego što je upucan Radland, bivši fudbaler Mark Batčelor je ubijen u napadu koji je, kako se navodi, ličio na sukobe srpskih bandi. Da podsetimo, rat srpskih bandi se preselio odnedavno na ulice Johanesburga.

Poslednje u nizu ubistava koje se dogodilo u tom gradu, a u kom je ubijen državljanin Srbije dogodilo se u aprilu kada je Ivan Đorđević (59) ubijen u sačekuši u stambenom kompleksu u Brajstonu kod Johanesburga. Za godinu dana ubijeno je šestoro Srba.

Pogledajte video: Evo kako se odvijao vatreni obračun u Filadelfiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA