• 8

Demonstranti u Hong Kongu u znak protesta formirali lanac dug oko 40 kilometara držeći se za ruke

Neki od njih su podigli ruke, a drugi su telefonima osvetljavali ulice

  • 8

Demonstranti koji nedeljama protestuju u Hongkongu okupili su se na ulicama držeći se za ruke i tako formirali ljudski lanac po ugledu na protest protiv sovjetske vlasti u baltičkim zemljama pre 30 godina.

hong kong

Foto: Tanjug/AP

Hiljade demonstranata na protestima nazvanim "Hongkoški lanac", držeći se za ruke, ispunili su stanice podzemne železnice i ulice, prenosi AP.

hong kong

Foto: Tanjug/AP

Neki od njih su podigli ruke, a drugi su telefonima osvetljavali ulice. Organizatori su se nadali da će lanac pratiti liniju metroa dužine 40 kilometara.

hong kong

Foto: Tanjug/AP

To je bio poslednje okupljanje pokreta koji je pre 11 nedelja počeo pozivima da se ukine sada suspendovani zakon o izručenju, a potom se proširio na zahteve za demokratijom i nezavisnom istragom navodne policijske brutalnosti tokom protesta.

hong kong

Foto: Tanjug/AP

hong kong

Foto: Tanjug/AP

Navedeno je da su za formiranje lanca inspiraciju pronašli u "Baltičkom lancu", mirnim političkim demonstracijama, koje su se dogodile 23. avgusta 1989, kada se oko dva miliona ljudi uhvatilo za ruke u ljudskom lancu dugom 600 kilometara preko tri države - Estonije, Letonije i Litvanije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • M

    Ako nastave uskoro novi Tjenamen.

  • Okan

    Mogu ovako do GB da se protežu i natežu, džaba im je.

  • Boban

    A sad jedno kolce... ako moze Vlaško 😁

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima