• 4

Ruska devojčica umrla u bolnici u Turskoj: Roditelji sumnjaju da su joj lekari ukrali organe

Lekari su devet sati odbijali da joj pomognu Ruskinji

  • 4

Ruska tinejdžerka (16) umrla je u privatnoj klinici u Turskoj. Njeni roditelji za smrt krive doktore tuske bolnice jer su je, prema njihovim tvrdnjama, ostavili bez ikakvog nadgledanja devet sati.

Njeno srce stalo je dva puta, iz druge kliničke smrti nije uspela da se povrati. Rezultati autopsije još nisu poznati, a roditelji su sigurni u jedno: lekari su dopustili da devojka umre da bi preuzeli njene organe.

Kako je izvestio lokalni TVK kanal, ruska porodica je iz Krasnojarska i lekari su devet sati odbijali da joj pomognu.

Početkom jula ove godine cela porodica je automobilom otišla u Tursku. Devet dana od početka putovanja, njihova ćerka je odjedom dobila bol u stomaku i odvedena je u lokalnu privatnu kliniku na pregled.

Kako je rekla njena majka Tatjana Lanšakova, prošlo je devet sati, a niko je nije pregledao.

Operacija, operaciona sala, doktori, medicina, bolnica

Foto: Profimedia/Hoxton

- U 19 sati je imala prvi zastoj srca. Rekla mi je: Mama, da li ja umirem, a onda je za oko minut rekla i da ništa ne čuje. Onda je lekar došao i počeo da joj meri pritisak, al on je već nestao - rekla je Lanšakova.

Njena porodica je sigurna da iza ovoga stoji nešto drugo. Kako sumnjaju, verovatno je da je telo njihove ćerke prevezeno nazad u Rusiju bez pojedinih organa.

- Čitamo sada o sličnim slučajevima i sumnjamo da je sve urađeno zbog transplantacije organa, vrlo je verovatno da se naša ćerka nije vratila kući cela - rekao je otac Vjačeslav Lanšakov.

Njihovu sumnju potvrdilo je to što nisu dobili nikakve medicinske izveštaje i rezultate testiranja. Kao uzrok smrti navodi se upala trbušne maramice, i to je sve, doktori su odbili nastavak dijaloga.

Njeni roditelji su već pokrenuli istragu u Krasnojarsku. Navode da ako se zaista ispostavi da njihovoj ćerki zaista fale organi obratiće se Evropskom sudu za ljudska prava.

Pogledajte video: Skandal! Doktor usred bolnice tukao pacijenta, masa ljudi nemo gledala

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Срб

    Зато што им је то у генима

  • Dule

    Za sada je samo sumnja. Istraga ce pokazati istinu. A zasto bi turski lekari rizikovali profesiju? Nema logike.

  • Goran Niš

    Za takve stvari komentari su suvišni.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima