Fejsbuk kaznio stranicu premijera Izraela zbog govora mržnje

Netanijahu je negirao pisanje posta, koji je kasnije uklonjen, rekavši da je to bila greška osoblja

  • 1
Benjamin Netanijahu

Foto: Tanjug/AP

Kompanija Fejsbuk saopštila je da je uvela sankcije stranici premijera Izraela Benjamina Netanijahua na toj društvenoj mreži zbog kršenja politike o govoru mržnje.

Kompanija je u četvrtak saopštila da je suspendovala četbot na 24 sata, prenosi Gardijan.

Stranica izraelskog premijera pozvala je glasače da spreče uspostavljanje vlade sastavljene od "Arapa koji nas žele sve uništiti - žene, decu i muškarce", izazivajući nemir među opozicionim političarima.

U intervjuu za radio Kan Rešet Bet, Netanijahu je negirao pisanje posta, koji je kasnije uklonjen, rekavši da je to bila greška osoblja.

Benjamin Netanijahu

Foto: Tanjug/AP

Netanijahu se bori za opstanak na političkoj sceni uoči izbora naredne sedmice i pokušava da dobije glasove zapaljivim jezikom i čvrstim obećanjima, piše britanski medij.

U utorak je najavio da će aneksirati velike položaje okupiranih palestinskih teritorija ako bude ponovo izabran.

Prošle nedelje je izazvao ogorčenje opozicionih stranaka pritiskom na zakone u poslednjem trenutku, koji će omogućiti stranačkim zvaničnicima da ponesu kamere na biračka mesta.

Kritičari ovo vide kao pokušaj zastrašivanja kako bi se smanjila izlaznost među izraelskim arapskim stanovništvom. Takođe su istakli da bi ovo moglo da se vidi i kao podsticaj Netanijahuovih glasača da izađu na izbore nakon njegovih upozorenja, do sada neosnovanih, da bi se izbori mogli ukrasti.

Netanijahu insistira na tome da ga zanima samo zaštita integriteta glasanja i sprečavanje prevare. U sredu je propao nacrt zakona koji dozvoljava strankama da postavljaju kamere na biračkim mestima.

U prošlosti je koristio sličnu taktiku, uključujući upozorenje na dan izbora 2015. godine kada je rekao da izraelski Arapi glasaju u "čoporu", zbog čega se kasnije izvinio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    12. septembar 2019 | 17:18

    Koliko je njih dobilo sankcije na facebooku zasto nebi i on nista to nije mozda on jos ima koju registrovanu stranicu pod drugim imenom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA