• 0

Ponovo greškom uključen alarm, Havaji upozoreni na cunami

Državnoj agenciji bilo je potrebno 12 minuta da pošalje obaveštenje građanima da je uzbuna bila lažna, što je veliki napredak u odnosu na prošlogodišnjih 28 minuta

  • 0

Na Havajima se su se ponovo začula zvona na uzbunu, a građani su se ponovo preplašili bez razloga jer je dugme za alarm koji je upozorio na nadolazeći cunami pritisnuto greškom.

Dugme je nehotice pokrenuto tokom vežbe dispečera u policiji u Honolulu, a slučaj je sve podsetio na onaj iz januara prošle godine, kada je usred tenzija sa Severnom Korejom stiglo upozorenje građanima da dolazi raketa.

- Samo želim da se izvinim javnosti. Bila je to samo greška. Moramo da uradimo to bolje - rekla je Suzan Balard iz policije.

Državnoj agenciji bilo je potrebno 12 minuta da pošalje obaveštenje građanima da je uzbuna bila lažna, što je veliki napredak u odnosu na prošlogodišnjih 28 minuta.

Ipak, građani su prilično uznemireni i besni, posebno zato što nije prvi put da se ovako nešto dogodi.

- Šta je koji đavo sa vama i sistemom. Ovo je drugi put da se bojim za svoj život. Morate neke stvari da objasnite - navode neki na Tviteru.

Video: Bombe lave pogodile turistički brod na Havajima

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima