≫ 

Srbin ranjen u pucnjavi u Johanesburgu: Bio u kolima kada je izrešetan Darko Kulić, Giškin prijatelj

Ilija Martinović, po profesiji auto-limar ranjen je u petak kada se suprotstavio napadačima

  • 2
Ohajo, pucnjava, krvoproliće Foto: Twitter/@ChadBlue83, Wikipedia/Niels Noordhoek

Ilija Martinović (71) iz Beograda, koji godinama živi u Johanesburgu u Južnoafričkoj Republici, teško je ranjen u pucnjavi koja se dogodila u petak u tom gradu.

Martinović, koji nema kriminalni dosije, kako izvor Kurira otkriva, bio je u automobilu kada je sa 30 hitaca u julu prošle godine izrešetan Srbin Darko Kulić (46), nekadašnji saborac i prijatelj Đorđa Božovića Giške.

Prema nezvaničnim informacijama, Martinović je teško ranjen u petak u svom auto-servisu. Dvojica naoružanih napadača upala su u Martinovićevu limarsku radnju, vezala njegovog zeta i zapucala.

- Spekuliše se da su od Srbina tražili da im preda crnu torbu. Moguće je da je pokušao da im se suprotstavi i tada su ispalili nekoliko hitaca u njega, pa pobegli - otkriva naš sagovornik.

Ilija Martinović, kako kaže, već duže od 20 godina živi u Johanezburgu i po profesiji je auto-limar.

- Izuzetan čovek koji se ne bavi kriminalom, već pošteno radi i dobro zarađuje. Iako se ne bavi poslovima s druge strane zakona, poznaje gotovo sve naše ljude koji žive tamo. Pomagao im je. U vreme kada je ubijen Darko Kulić, Martinović je bio s njim i njegovom ženom u autu i imao je sreće da preživi napad - dodaje sagovornik.

Podsetimo, Kulić je ubijen kada je u njega ispaljeno 30 metaka u predgrađu Randburg u Johanesburgu. On je ostao na mestu mrtav, a njegova žena i još jedan muškarac srpske nacionalnosti su povređeni.

Upravo za njega sagovornik Kurira tvrdi da je Ilija Martinović.

U pucnjavi je Kulićeva supruga dobila metak u glavu, a helikopterom je sa drugim povređenim prevezena u najbližu bolnicu.

Kako su tada pisali lokalni mediji, do zločina je došlo oko 14 sati kada su napadači iz belog "mercedesa" presreli BMW u kom je bio Srbin i otvorili vatru. Na vozilo je ispaljeno više od 30 metaka. Darko Kulić je u tom trenutku bio za volanom BMW-a.

UPUCAN JER JE VIDEO UBICE

Kako Kurir navodi, istražitelji navodno ne isključuju mogućnost da je Martinović upucan u petak jer je tokom napada na Kulića video ubice koje su mu likvidirale prijatelja.

- U istom delu grada, 25. aprila 2018, ubijen je Milan Đuričić Miki, za kojim je Srbija bila raspisala poternicu pošto je osuđen na 30 godina zbog učešća u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana i dvojice njegovih prijatelja 2000. u Beogradu - objašnjava izvor.

Inače, ranjeni Beograđanin navodno je bio u dobrim odnosima i sa Đorđem Mihaljevićem, kraljem dijamanata, koji je u septembru prošle godine ubijen u istom gradu.

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pax

    24. septembar 2019 | 05:58

    Da da da... Auto-limar je garant

  • DARKO 100%

    23. septembar 2019 | 23:14

    Glava u torbi,obazriv ko zec,napet ko puska,nebi se menjao nikad za takav zivot ma da neznam za koje pare

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA