Braća i rođaci iz Rumunije osuđeni na 25 godina robije zbog višestrukog silovanja maloletnica

Rumunska banda brutalno je iskorišćavala devojke upoznate preko Fejsbuka

  • 2
Mančester silovanje 12 godisnjakinje, rumunska banda Rumunska banda osuđena je na 25 godina zatvora; Foto: GREATER MANCHESTER POLICE

Rumunska četvoročlana banda osuđena je na više od 25 godina robije zbog višestrukog silovanja više devojaka sa kojima su se upoznavali preko Fejsbuka u engleskom Mančesteru. Osuđeni su braća Sebastijan Baltatu (18), Ili Daniel Baltatu (22), kao i njihovi rođaci Parizijan Calin (20) i Adrijan Calin (20). Ostali članovi bande su pobegli iz zemlje i policija traga za njima.

U presudi se navodi da su mladi Rumuni na brutalan način iskorišćavali devojke koje su putem Fejsbuka želele samo prijateljstvo i druženje, prenosi britanski "Metro".

Zločin je započeo kada je Sebastijan Baltatu najpre imao seks sa 12-godišnjom devojčicom bez njenog pristanka u pomenutom engleskom gradu, da bi potom njegov rođak Parizijan Calin nastavio više puta da je siluje.

Calin ju je zatim odveo u njihovu "bordel kuću", gde je pokušao takođe da je siluje, pre nego što je pozvao još jednog muškarca da isto to učini.

- Jednom prilikom nakon seksa sa njom u parku rekao joj je da pričeka, a kada je došao drugi muškarac, naterao ju je da ga oralno zadovolji. Kada ju je odveo u pomenutu kuću, devojčica je odbila da ima seks sa njim. Trenutak kasnije u sobu je ušao muškarac kog nikad ranije nije videla, za kog je mislila da je takođe Rumun. Njihovi zahtevi za seks bili su neumoljivi - naveo je tužilac Džonatan Sevidž.

Engleska policija, britanski parlament Engleska policija traga za još nekoliko osumnjičenih; Foto: Tanjug/AP/PA

Druga devojka od 13 godina našla se na meti Ilija Baltatua koji ju je seksualno napastvovao tri puta, dok je Adrijan Calin isto to učinio sa 15-godišnjom devojčicom, prisilivši je na oralni seks.

Do sada su identifikovane tri žrtve rumunske braće i rođaka, ali policija veruje da ih je bilo još.

- Nijedna reč ne može da objasni kroz šta sam prolazila. Tada nisam imala pojma zašto se to dogodilo. Moja anksioznost je postajala sve gora i mrzela sam kada bih se negde našla sama. Sada ne mogu ni da odem u prodavnicu na ćošku da se ne uplašim i uznemirim. Neverovatan uticaj je to imalo na moj život - rekla je jedna od devojčica.

Druga je rekla da su to što je doživela, najgori trenuci u njenom životu.

- Osećam se mučno kada razmišljam o tome šta su ti ljudi radili. Ne znamo da li postoji još žrtava - istakla je.

Ili Daniel Baltatu osuđen je na osam godina zatvora, njegov brat Sebastijan dobio je tri godine, dok je Adrijanu Calinu određena zatvorska kazna od godinu dana. Najgore je prošao Parizijan Calin koji će na robiji morati da provede 13 godina.

(Telegraf.rs/Metro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    24. septembar 2019 | 12:19

    Svi po 20godinai t o je malo pa neka tamo uživaju slotovi

  • Talion

    24. septembar 2019 | 18:11

    Sve je malo... i po 40 godina svakom je malo, ali jedino će mozda bar malo biti pravde ako ova četiri skota budu nečije "devojčice" u zatvoru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA