Oglasio se Džonson: Prema zakonskim propisima izlazimo iz EU 31. oktobra

Vrhovni sud Velike Britanije presudio je danas da je suspenzija parlamenta koju je zahtevao novi premijer Boris Džonson bila nezakonita

  • 6
Boris Džonson Foto: Tanjug/AP

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da će, prema trenutnim zakonskim propisima, Velika Britanija napustiti Evropsku uniju 31. oktobra.

- Prema zakonskim propisima Velika Britanija napušta EU 31. oktobra bez obzira šta bude, ali uzbudljiva stvar za nas je sada da postignemo dobar dogovor. I to je ono na čemu radimo. I da budem iskren, nije nam mnogo lakše zbog ovakvih stvari u parlamentu ili u sudovima. Prema zakonskim propisima, mi napuštamo (EU) 31. oktobra i veoma se nadam se da ćemo postići dogovor i mislim da ono što narod u ovoj zemlji želi da vidi jesu parlamentarci koji rade zajedno u nacionalnom interesu, kako bismo ovu stvar uradili i to je ono što ćemo učiniti - rekao je Džonson novinarima u Njujorku, preneo je Rojters.

Da podsetimo, Vrhovni sud Velike Britanije presudio je danas da je suspenzija parlamenta koju je zahtevao novi premijer Boris Džonson bila nezakonita.

Džonson je 28. avgusta od kraljice Elizabete zatražio suspenziju parlamenta, a njegovi protivnici tvrde da je to uradio kako bi potkopao pokušaje sprečavanja njegovog plana za izlazak iz Evropske unije 31. oktobra sa ili bez dogovora.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA