≫ 

Lažne srpske doktorke "operisale" dugo, ceo Cirih dolazio zbog niskih cena silikona i botoksa

Doktorka i njene asistentkinje su imale duplo veću zaradu nego u Srbiji, prijavio ih komšija?

  • 12

Tri Srpkinje koje su nedavno uhapšene u predgrađu Ciriha, godinama već vode ilegalnu ordinaciju u tom gradu. Kako Telegraf saznaje od srpske zajednice u Cirihu, one su imale duplo veću zaradu nego dok su radile u Srbiji. Njima je takav način poslovanja odgovarao, a i Švajcarcima očigledno, jer njihove usluge, za njihov standard, nisu previše koštale.

Naš izvor pretpostavlja da je Srpkinje prijavio neki Švajcarac, komšija kome, možda, nisu odradile neki tretman kako treba, pa je rešio da se osveti. Srbi su godinama išli kod njih na razne intervencije i ulepšavanja i bili su zadovoljni.

Podsetimo, doktorka i njene dve asistentkinje radile su u stanu u ciriškom predgrađu Adlikon. One imaju između 41 i 53 godiine. Sve tri su uhapšene i odvedene pred tužioca.

Hapšenje, lisice, žena Žene su uhapšene i odvedene pred tužioca, Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Ni doktorka ni njene dve asistentkinje nisu imale licencu neophodnu za davanje injekcija i ubrizgavanje bilo kakvih preparata, kao ni dozvolu za rad.

Kako se navodi, Srpkinje bi mogle da dobiju zabranu ulaska u Švajcarsku bar u narednih 10 godina, a prethodno će im oduzeti sve i proterati ih.

Podsećanja radi, maja ove godine u Švajcarskoj kod Ciriha su uhapšeni fizioterapeutkinja iz Srbije (35) i njen asistent (29) koji se lažno predstavljao kao estetski hirurg. Doktorka iz Srbije pala je u trenutku kada je jednoj pacijentkinji trebalo da ubrizga botoks. Ni njih dvoje nisu imali bilo kakve licence ili dokumente potrebne za rad, a u njihovoj ordinaciji su pronađeni preparati ilegalno uvezeni u Švajcarsku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milence

    29. septembar 2019 | 14:34

    E.. svašta će ovi Švajcarci da nauče od nas...

  • Srbin iz ciriha

    29. septembar 2019 | 16:41

    Radi se o albankama koje imaju srpsko državljanstvo.

  • Ja

    29. septembar 2019 | 15:42

    Ovo nije nista novo, stalno medicinske sestre idu u Svajcarsku da ubrizgavaju botox, hijaluron, biopolimer...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA