Katastrofalno nevreme pogodilo Evropu: U Slovačkoj poginula devojčica, Češka bez struje

U Nemačkoj jedno vreme nije funkcionisao železnički saobraćaj na severoistoku zemlje, na relaciji od Berlina do Hamburga i Hanovera. Problema u železničkom saobraćaju bilo je i na jugu Nemačke

  • 0
Nevreme u Nemačkoj Foto: Tanjug/Philipp Sćulze/dpa via AP

Jaka oluja pogodila je centralni deo Evropa - u Slovačkoj je poginula devojčica, a na severu Nemačke privremeno je obustavljen železnički saobraćaj i zatvorena su dva berlinska zoološka vrta.

Slovačka policija je objavila da je 14-godišnja devojčica poginula kada je na nju palo stablo u istočnom delu Bratislave.

Kako prenosi AP, tada je povređeno još nekoliko učenika, od kojih jedan teže. Tačan broj povređenih nije saopšten.

U susednoj Češkoj oko 30.000 domaćinstava ostalo je bez struje, a oborena stabla su blokirala puteve i železničke pruge.

Nevreme u Nemačkoj Foto: Tanjug/Bernd Wuestneck/dpa via AP

Istovremeno u Nemačkoj, jedno vreme nije funkcionisao železnički saobraćaj na severoistoku zemlje, na relaciji od Berlina do Hamburga i Hanovera. Problema u železničkom saobraćaju bilo je i na jugu Nemačke.

U blizini Volfsburga, između Hanovera i Berlina, brzi voz je naleteo na stablo koje je palo na šine. Tom prilikom lakše je povređen mašinovođa.

U Berlinu su na jedan dan zatvorena dva zoološka vrta, a sve životinje su smeštene u zatvoren prostor.

Kod Dortmunda, u zapadnom delu Nemačke, vatrogasci su spasili ovce koje su ostale zarobljene u poplavljenom polju, prenosi AP.

Polje je pod vodom koja je dosegla dva metra, a neke životinje su uginule, dok je oko 200 spaseno.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA