• 1

Roditelji pobedili bolnicu i dobili dozvolu da ćerku (5) prebace u Italiju na lečenje

Doktori koji su je lečili u Londonu tvrde da je nastavak lečenja uzaludan jer devojčica ima trajno oštećenje mozga, u minimalno je svesnom stanju i nema šanse za oporavak

  • 1

Roditelji teško bolesne petogodišnje devojčice iz Velike Britanije pobedili su u pravnoj borbi na Višem sudu u Londonu i omogućili da njihova ćerka bude prebačena u Italiju na lečenje.

Specijalisti koji brinu o maloj Tafidi Rakib (5) u Kraljevskoj bolnici u Londonu tvrde kako bi budući tretman bio uzaludan jer devojčica ima trajno oštećenje mozga, u minimalno je svesnom stanju i nema šanse za oporavak.

Njeni roditelji Šelina i Muhamed Rakib žele da je presele u Đenovu u Italiji i organizovali su prikupljanje pomoći za to.

Oni ističu kako će italijanski doktori nastaviti da je drže u životu sve dok se ne ustanovi da je njen mozak mrtav.

Kažu kako je Tafida iz muslimanske porodice a islamski zakoni dozvoljavaju da jedino Bog okonča život.

Porodica je veoma zahvalna sudiji koji je u četvrtak presudio da se Tafida može prebaciti u Italiju na nastavak lečenja, piše Skaj njuz.

Ovaj slučaj podsetio je mnoge na slučaj dečaka Alfija Evansa, čiji su roditelji takođe ušli u pravnu borbu, kako bi sina prebacili na lečenje u Italiju. U tome nisu uspeli, a dečak je preminuo nakon što je isključen sa aparata.

Tafidini roditelji rade sve što mogu kako devojčice ne bi doživela istu sudbinu kao Alfi.

Alfi Evans

Alfi je preminuo nakon što je isključen sa aparata Foto: Tanjug /AP / Alfies Army Official

Ono po čemu se devojčica razlikuje od Alfija jeste da je pre ovog katastrofalnog događaja, bila potpuno zdrava.

Kako je rečeno na saslušanju, devojčica je jednog jutra u februaru probudila roditelje, žaleći se na glavobolju. Ubrzo nakon toga se onesvestila, a lekari su otkrili da su joj krvni sudovi u mozgu pukli.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • DARKO 100%

    Najlepse radosti cini upravo deciji osmeh

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima