• 0

Pronađeno 5 dece zbog kojih je aktiviran Amber alert, a koje je odveo otac: Ovo je rekao policiji

Policajac je istakao kako je sistem upozorenja presudan u vođenju policije ka deci

  • 0

Petoro dece iz Ontarija zbog čijeg je nestanka aktiviran Amber alert u utorak, pronađena su živa i zdrava u iznajmljenoj kolibi, potvrdila je regionalna policija Nijagare.

Policajac Fil Gavin rekao je da je policija pronašla decu u sredu nakon što je vozilo njihovo oca primećeno u blizini.

- Uspeli smo da lociramo svo pretoro dece u iznajmljenoj kolibi u blizini, čini se da su svi zdravi. Svakako će se uraditi određeni medicinski pregledi - rekao je Gavin.

Dodao je kako otac Ian Makdermid nije trenutno uhapšen, a istraga se nastavlja.

Gavin je naglasio da je Amber alert presudan u vođenju policije ka deci.

nestala deca

Foto: niagarapolice.ca

- Informacija koja nas je dovela do očevog vozila direktno je povezana sa Amber alertom, zato je važno naglasiti da je sistem odradio posao i mirno rešio ovu situaciju - dodao je.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem policija razgovara sa ocem. On im je navodno rekao da su deca na odmoru, a da je cela situacija "prenaduvana".

Da podsetimo, upozorenje je izdala provincijska policija Ontarija na zahtev regionalne policije Nijagare oko 17 časova po lokalnom vremenu u utorak, ali je ono otkazano kada je istekao rok.

Međutim, policija je tada saopštila da se potraga za decom nastavlja.

Policija je u saopštenju rekla kako su deca, starosti od 5 do 14 godina, poslednji put viđena u Džordanu i veruju da su oteta iz porodičnog doma između 19. i 25. septembra. Deca su živela u kući sa oba roditelja, a odveo ih je otac.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima