• 2

Ipak ništa od 31. oktobra: Džonson planira da traži produženje roka za Bregzit?

Džonson je javno govorio da neće tražiti produžetak roka od EU ni pod kojim uslovima i da planira da izvede Britaniju iz EU po planu 31. oktobra, sa ili bez dogovora

  • 2

Britanski premijer Boris Džonson zatražiće produžetak roka za Bregzit koji ističe 31. oktobra ako se do sredine meseca sa Evropskom unijom ne postigne dogovor o izlasku Velike Britanije, navodi se u dokumentu koji je vlada dostavila Škotskom sudu.

Dokument koji je danas naveo advokat Džo Mogam sugeriše da Džonson namerava da poštuje zakon koji je usvojio parlament a kojim se od njega zahteva da zatraži od EU odlaganje Bregzita ako se dogovor ne postigne do 19. oktobra.

Mogam zastupa poslanike i aktiviste koji su se obratili sudu u Škotskoj u nastojanju da obavežu Džonsona da poštuje zakon, prenosi AP.

Džonson je javno govorio da neće tražiti produžetak roka od EU ni pod kojim uslovima i da planira da izvede Britaniju iz EU po planu 31. oktobra, sa ili bez dogovora.

Britanski premijer izneo je u sredu nov predlog Briselu, ali je predsednik Evropskog saveta Donald Tusk rekao juče da London poslednjom ponudom nije ubedio Uniju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Milorad Vujicic

    Koji je to zatvor EU kad UK ima problem da izadje iz zajednice.

  • PIXY

    Smoriste celi svet sa bregzitom,idite vise

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima