• 14

Bukti nasilje na protestima u Hongkongu: Gori grad, 31 povređen, zatvoren metro i radnje

Demonstranti su palili vatru na stanicama i u jednom praznom vozu pri čemu su povređena dva radnika železnice

  • 14

U sukobima na protestima u Hongkongu koji su noćas prerasli u nasilje povređena je 31 osoba, od kojih dve teže.

Operator metro prevoza MTR Korp saopštila je da će njena mreža koja prevozi dnevno pet miliona putnika, danas obustaviti rad, a biće zatvoreni i šoping centri i supermarketi.

- Pošto više nismo u mogućnosti da pružimo bezbedne i pouzdane usluge putnicima u ovim okolnostima, korporacija nema izbora nego da donese odluku o obustavi rada cele njene mreže - navodi se u saopštenju.

Hong Kong Protests

Foto: Tanjug/AP

Demonstranti su palili vatru na stanicama i u jednom praznom vozu pri čemu su povređena dva radnika železnice, dodaje MTR. Sve metro stanice zatvorene su noćas, prenosi Rojters.

Zatvoreno je i desetak šoping centara, supermarketa i filijala kineskih banaka koje su bili na meti demonstranata.

Hong Kong Protests

Foto: Tanjug/AP

Policija je saopštila da je policajac u Juen Longu pucao u samoodbrani nakon što ga je demonstrant gađao eksplozivnom napravom i povredio ga. Mediji tvrde da je reč o 14-godišnjem dečaku, a gradska bolnica navodi da mu je stanje stabilno.

Hong Kong Protests

Foto: Tanjug/AP

Policija u Hongkongu je juče upotrebila suzavac kako bi rasterala demonstrante koji su blokirali ulice u finansijskom centru grada, nekoliko sati nakon što je vlada primenila odredbe Zakona o vanrednim merama koji je poslednji put primenjen pre više od pet decenija.

Hong Kong Protests

Foto: Tanjug/AP

Na osnovu tog Zakona, kako je rekla predsednica lokalne vlade Keri Lam, od sutra se uvodi zabrana maski za lice koje uglavnom nose demonstranti kako bi prikrili identitet.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Komentari

  • @ Kiki

    Zamisli narod. Neće diktaturu i crvene Iskvario se i narod, do zla boga. Ma treba zameniti narod i zabraniti opoziciju. To je rešenje

  • BralE

    Jbt, šta im Englezi rade, pa to je strašno! Oni su do juče imali apsolutnu kontrolu nad Hong Kongom, što političku, što ekonomsku i sad kad su to sve izgubili izazvaše rat uz pomoć tajnih sluzbi samo da se opet uvuku u njihovu ekonomiju k‘o pijavice!

  • Ccc...

    To je protest!!!!! Kad vlast počne da ponižava narod,kao i kod nas,natod izadje i sve slomi,u otera ološ! A mi bi troeli da nas jašu i jašu...

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima