• 7

Prerušen upao u kuću bivše supruge, vezao članove porodice i hladnokrvno ubijao jednog po jednog

Preti mu smrtna kazna

  • 7

Ronald Haskel iz Jute osuđen je zbog ubistva šestoro članova porodice svoje bivše žene u Teksasu, a za ovaj zločin preti mu smrtna kazna.

Haskel (39) je proglašen krivim zbog ubistva roditelja Stivena i Kejti Stej i njihovo četvoro dece, Brajana (13), Emili (9), Rebeke (7) i Zaka (4) u julu 2014. Kako je navela policija, Haskel je doputovao iz Kalifornije u Hjuston i napao sestru svoje bivše žene, njenog muža i petoro dece u njihovoj kući. Sve ih je ubio metkom u potiljak, dok je peto dete, tada 15-godišnja Kasidi, spasila tako što ju je metak okrznuo, a ona se pravila da je mrtva.

Tužioci traže smrtnu kaznu, ali je na poroti da odluči da li će Haskel biti pogubljen ili osuđen na doživotnu robiju, preneo je “NBC njuz”. Haskelovi advokati su tvrdili tokom suđenja da je on poremećen i da je čuo glasove koji su ga naveli na ubistva.

Očekuje se da će porota većati oko dve i po nedelje. Preživela Kasidi je svedočila, okružena rođacima. Ona je na memorijalnoj službi za mrtve članove svoje porodice 2014. zahvalila zajednici za podršku i rekla da je teši to što zna da su njeni roditelji, braća i sestre “na boljem mestu”.

- Videću ih ponovo jednog dana – rekla je ona tada.

Haskel se prerušio u kurira “FedEksa” kad je otišao do kuće Stejovih, očigledno tražeći svoju bivšu ženu, Kejtinu sestru Melani. On je provalio u kuću i zavezao Kasidi. Kad se ostatak porodice pojavio u kući Haskel ih je sve vezao i tražio da mu kažu gde je njegova bivša supruga. Kad su oni rekli da ne znaju, jednog po jednog ih je ubio metkom u potiljak.

Ranjena Kasidi se pravila da je mrtva dok Haskel nije otišao i identifikovala ga je kad je policija došla. Ona je policiji rekla da je Haskel planirao da ode od kuće njene bake i dede da ubije i njih. Policija je međutim uspela da ga uhvati.

(Telegraf.rs/NBC news)

Komentari

  • CHE

    SVI ONI ČUJU GLASOVE KAD NAPRAVE OVAKO MONSTRUOZAN ZLOČIN, ZATO PO KRATKOM POSTUPKU .💉 ⚰, I GOTOVO.

  • RCINUS

    Monstrum

  • Bisa

    Strasno Pa da su ga svi po malo ogrebali po licu i prst u oko nebi ih ovako pobio. Njih petero on sam.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima