• 2

Dva puta je silovao devojčicu (6), a neće robijati nijedan dan: Sud ga oslobodio zbog demencije

Nasilnik je danas penzioner od 72 godine, a zločin je izvršio pre 39

  • 2

Ričard Nilon (72), penzioner iz Harburija, koji boluje od demencije, optužen je za seksualno zlostavljanje i silovanje šestogodišnje devojčice, koje se dogodilo 1980. godine.

Žrtva je dugo ćutala o tome, a za slučaj se zaznalo kada je na kraju priznala psihijatru šta joj se dogodilo kada je imala šest godina. Psihijatar je tada pozvao policiju i devojčica je na saslušanju priznala da je bila zlostavljana.

Ona je tada ispričala šta se događalo između nje i Nilona, prenosi Dejli mejl.

Prvi put se to dogodilo kada je devojčica došla u Nilonovu kuću da vidi jedno od njegove dece, koje u tom trenutku nije bilo kod kuće. On ju je tada pozvao da uđe i da sačeka i počeo da je nepristojno dodiruje.

Drugi napad se takođe dogodio u njegovoj kući kada je devojčica imala 11 godina. Ona je tada ležala na krevetu svoje drugarice kada je Nilon ušao u sobu i počeo da je dodiruje po glavi i nogama.

Policija je uhapsila Nilona, i tom prilikom u njegovom stanu pronašla časopise za starije i gomilu video snimaka sa istim sadržajem. On je negirao optužbe, ali nije mogao da objasni zašto ga devojčica optužuje bez razloga.

Suđenje je počelo krajem aprila, ali je porota raspuštena uz obrazloženje da zbog bolesti, Nilon nije u stanju da bude saslušan. U takvim situacijama zakon dozvoljava tri mogućnosti, bolnički nalog o mentalnom zdravlju, nalog za nadzor ili raspuštanje sudnice.

Simon Hunka, Nilonov advokat, rekao je na suđenju da je u ime optuženog ovlašćen da odgovara na sva pitanja tužioca.

Sudija ovog slučaja, Silvia de Bertodano zbog stanja u kom se optuženi nalazi nije bila u mogućnosti da sprovede zakon o Mentalnom zdravlju, pa je jedina opcija bila da apsolutno raspuštanje suđenja, što je u značilo i oslobađanja optužbi optuženog.

Tada su obavljeni naknadni medicinski pregledi i na njima je potvrđeno da Nilon pati od demencije i da nije u sposoban da prisustvuje suđenju.

Video: Šta treba da znamo kada neko nestane

(Telegraf.rs/Dejli mejl)

Komentari

  • Miloš

    Ja bi ga ubio za svoje dete

  • Ena

    Malo sutra dementan.Kako nije dao detetu gomilu novca ili odveo je u prodavnicu pa joj nesto kupio vec mi mozak radi samo za bezobrazne stvari.Taj je manijak i pre bio sigurno.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima