• 7

Srpkinja sa bebom zarobljena u Haleu zbog ubistva: Neću stići na avion, treba mi nova karta

I. S. se sa bebom u rukama nalazi na železničkoj stanici u Haleu koja je blokirana zbog pucnjave. Trebalo je vozom da krene za Berlin, a potom uhvati let za Beograd

  • 7

Najmanje dve osobe su ubijene u pucnjavi koja se dogodila ispred sinagoge u gradu Hale u Nemačkoj. Policija je potvrdila da je jedna osoba privedena u ovom incidentu, a prometni delovi grada su zatvoreni, kao i železnička stanica na kojoj se nalazi Srpkinja (35) sa bebom u naručju koja treba da uhvati voz za Berlin, kako bi se avionom vratila za Srbiju.

Hale, nemačka, železnička stanica

Foto: Privatna arhiva

- Došla sam na železničku stanicu u Hale, kako bih uhvatila brzi voz za Berlin, odakle imam let za Beograd. Došla sam ovde oko jedan sat, a minut pre nego što je voz trebalo da krene, javili su da je železnička stanica zatvorena zbog pucnjave koja se dogodila u gradu - započinje za Telegraf.rs priču Srpkinja koja se igrom slučaja našla u gradiću, ne sluteći da će se sasvim običan dan i rutinsko putovanje protvoriti u dramu.

Hale, nemačka, železnička stanica

Železnička stanica u Haleu zatvorena nekoliko sati; Foto: Privatna arhiva

- Preko Tvitera smo videli šta se događa, da je u toku pucnjava ispred obližnje sinagoge i da su zbog toga zatvoreni sva važna mesta, među kojima i ova stanica. Nisu dali nikom ni da uđe, ni da izađe odavde. U ovom trenutku, puštaju putnike da dolaze i odlaze, ali vozovi i dalje ne saobraćaju - dodala je.

I. S. je "zarobljena" na železničkoj stanici sa bebom u naručju, a u trenutku kada smo je zvali, imala je dva i po sata vremena do leta za Beograd. Pošto je bilo evidentno da neće stići u Berlin, niti na avion, kontaktirala je avio prevoznika, ispričala šta se desilo sa namerom da odloži let, ali su joj rekli da karta neće važiti.

Hale, nemačka, železnička stanica

Foto: Privatna arhiva

- Imala sam fiksiran datum povratka za Beograd, tako da su mi rekli da karta važi samo za ovaj let. U slučaju propuštanja, morala bih da kupim novu. Objasnila sam im da je u pitanju nepredviđena okolnost i da na to niko nije mogao da utiče, ali bez obzira. Po njihovim pravilima ukoliko imate fiksiran datum i vreme na karti, morate isključivo tada da poletite - rekla je Beograđanka koja je u Nemačkoj bila u poseti prijateljima, a u trenutku razgovora držala bebu u naručju.

- Beba je dobro, spava sve vreme, nije ni svesna šta se događa - zaključila je I. S. razgovor ipak uz osmeh.

Hale, nemačka, železnička stanica

Detalj sa železničke stanice u Haleu; Foto: Privatna arhiva

Pucnjava u Haleu dogodila se u ranim popodnevnim časovima, u kojoj su život izgubile dve osobe.

Nemački "Bild" piše i da je na jevrejsko groblje bačena ručna bomba.

Napadač je navodno ispalio nekoliko hitaca iz puške, prilikom čega je ranio još nekoliko osoba.

Hale, nemačka, železnička stanica

Putnici čekaju da krenu vozovi; Foto: Privatna arhiva

Inače, još jedna pucnjava dogodila se danas na istoku Nemačke, nedaleko od grada Halea, javlja nemački "Fokus magazin".

Do pucnjave je došlo u Landsbergu, koji je udaljen 15 kilometra istočno od Halea, preneo je Rojters.

Video: Potresne scene ispred sinagoge u Haleu nakon pucnjacnjave

(Telegraf.rs/M.Ž.)

Komentari

  • Meksa

    Njoj će to biti refundirano, nije ona kriva za to što su blokirali.Drzava je to a ne šleparija, kako ovde odmah lete komentari šta bi Jugovići mislili i radili.

  • Marko

    Drugi put kupi kartu za Airserbiju pa ce biti razumevanja...Easy jet je mozda jeftiniji ali u ovakvim situacijama pokazuje pravo lice...

  • Baba

    Zarobljena na aerodromu?! Koja budalastina, sta bih ja dao da imam uslove pa nek svaki dan budem zarobljen na aerodromima...snobovska posla...

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima