• 1

Stefan, nadapač na sinagogu priznao ubistva: Objavio rasistički manfest i uživo prenosio pucnjavu

Zahvaljujući tome što je bio loš u gađanju i što je oružje bilo loše, devet osoba je tokom napada koji je trajao pola sata, ostalo nepovređeno

  • 1

Stefan Baliet, osumnjičen za ubistvo dve osobe u blizini sinagoge u nemačkom gradu Haleu, priznao je krivicu, kao i da je to delo bilo motivisano krajnje desničarskim, antisemitskim ubeđenjima, saopštilo je danas.

Tužilaštvo je opisalo kako je osumnjičeni, koji je objavio rasistički i antisemitski manifest i uživo prenosio pucnjavu koja se odigrala u sredu, ubio dvoje slučajnih prolaznika pošto nije uspeo da uđe u sinagogu.

Zahvaljujući tome što je bio loš u gađanju i što je oružje bilo loše, devet osoba je tokom napada koji je trajao pola sata, ostalo nepovređeno, navelo je tužilaštvo u gradu Karlsrue.

Stephan Balliet Terorista

Foto: Bild.de

Prva žrtva je 40-godišnja žena, prolaznica koja je viknula na napadača dok je pokušavao da uđe u sinagogu.

Nekoliko minuta kasnije, napao je obližnji restoran brze hrane i ranio jednog muškarca. Potom je otišao do automobila, uzeo novo oružje, kojim je ubio povređenog muškarca, navelo je tužilaštvo.

U manifestu, 27-godišnji osumnjičeni je izrazio nameru da izvede napad na sinagogu, kao i želju da bi mogao da ubije i muslimane i napadne džamije, prenosi Rojters.

Majka osumnjičenog izjavila je za "Špigel" da je Stefan eksperimentisao sa drogama i da je to jedva preživeo, kao i da je posle toga postao druga ličnost.

Dve osobe ubijene su u pucnjavi ispred sinagoge u gradu Haleu na jevrejski praznik Jom Kipur.

Video: Momenat kada je policija upucala napadača u Haleu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • nikolas

    JA VERUJEM DA JEVREJI NECE DOZVOLITI NIKOME VISE DA IZVRSI NOVI HOLOKOUST NAD JEVREJIMA I DA CE BITI SPREMNI DA SE ODBRANE NUKLEARNIM ORUZJEM!!!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima