• 8

I Francuska obustavila prodaju oružja Turskoj: "Ugrožavate Evropu"

Odluka odmah stupa na snagu

  • 8

Francuska je saopštila da je obustavila prodaju oružja Turskoj, upozorivši Ankaru da njena ofanziva na severoistoku Sirije preti evropskoj bezbednosti.

- U iščekivanju okončanja ove ofanzive, Francuska je odlučila da suspenduje sve namere o izvozu oružja Turskoj koje bi moglo da bude korišćeno u ovoj ofanzivi. Ova odluka odmah stupa na snagu - navodi se u zajedničkom saopštenju francuskih ministarstava spoljnih poslova i odbrane.

U saopštenju se ističe da će ministri spoljnih poslova Evropske unije usaglasiti stav u ponedeljak, na sastanku u Luksemburgu, preneo je Rojters.

Prethodno je Nemačka objavila da je zabranila izvoz oružja u Tursku zbog turske vojne operacije na severoistoku Sirije.

- S obzirom na tursku vojnu ofanzivu na severoistoku Sirije, savezna vlada neće izdati nove dozvole za svu vojnu opremu koju bi Turska mogla koristiti u Siriji - rekao je nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas za Bild am Zontag

Nemačka je samo u 2018. godini u Tursku izvezla oružje vredno 243 miliona evra, što je skoro trećina ukupnog nemačkog izvoza oružja, napominje britanska agencija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Сварог

    Када сте директно учествовали у уништавању земаља са тог подручја онда је била хуманитарна акција???

  • Putin R.S

    Cim se neko otrgne kandzi jenkija i njihoih sluga onda udaraju gde stignu, pa maksr to bila i clanica NATO-a. Ovim samo ubrzavaju Erdoganovu odlucnost da izadje iz saveza. Dok su oni unistavali svet gde su stigli, nisu se obazirali na UN i SB, a sada se kolo srece okrenulo. Raspad NATO saveza tek sledi.

  • ortodox RS

    Samo toliko od postenog baboljuba.Necete im prodavati oruzje a gde su sankcije intervencija i ostala vasa dobra dela.Ni obraza ni srama kod ovih masonskuh sluga.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima